Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:944510
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šobrīd valsts ir lielākā naftas ieguvēja Āfrikā un tajā ir plašs dabas resursu klāsts. Var secināt, ka Nigērija ir vislielākais attīstības līmenis, tajā pastāv elektrostacijas un naftas atradnes Gvinejas līča piekrastē.
Rezultātā var secināt, ka apskatītās trīs valstis ir diezgan līdzīgas politiskajās sfērās – Meksikai un Brazīlijai ir līdzīgas vēlēšanu sistēmas, arī valsts pārvalde ir strukturēta vienādi – ar divpalātu parlamentu un vairākiem federatīvajiem apgabaliem. Nigērija, savukārt, vairāk atšķiras, nekā ir līdzīga, jo pat mūsdienās valsts ir neoficiāli sadalīta vairākos sīkos apgabalos pēc etniskajām grupām, tās galvenās divas daļas – Ziemeļu un Dienvidu daļas ir attīstījušās balstoties uz dažadiem principiem, kas sekmēja valsts nevienādu attīstību.
Ir jāsalīdzina dažādu demokrātisku un nedemokrātisku pazīmju attīstības pakāpi. Demokrātijas līmenis, manuprāt, ir visaugstākais Meksikā, kur amerikanizācijas process ir skāris ikvienu ģimeni un pat valsts devīze ir „Tauta ir pirmā”, kas liecina par aktīvu iedzīvotāju cīņu par savām tiesībām. Turklāt, viena no galvenajām partijām Meksikā saucas demokrātiski – revolucionāra, tauta aktīvi iesaistās politikā un liela tautas daļa šobrīd atbalsta populistiskas idejas. Brazīlija, manuprāt atrodas pēdējā, trešā vietā, apskatīto valstu starpā pēc demokrātijas līmeņa valstī, jo joprojām par nopietnu problēmu valsts iekšpolitikā tie uzskatītas brazīliešu un afrobrazīliešu tiesības, kā arī cilvēktiesību neievērošana un zema leģitimitāte. Nigērija, par spīti tam, ka ir sadrumstalota valsts, tomēr atbalsta katru etno – grupu un pārstāv katras tautas intereses gan sabiedriski, gan politiski.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация