Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:352576
 
Оценка:
Опубликованно: 12.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Galvenā būtiskā atšķirība starp demokrātisko un liberālo demokrātiju ir tajā aspektā, ka katram no demokrātijas modeļiem ir savādāka izpratne par to, kā tiek izprasta demokrātijas procesa loma.
Liberālajā demokrātijā demokrātijas process tiek izprasts tā, ka tas it kā veic valsts programmēšanas funkcijas sabiedrības interešu labā, kur valsts ir domāts kā publiskais administrācijas aparāts, savukārt pati sabiedrība ir kā indivīdu un viņu uz tirgus pamatiem veidota darbības mijiedarbība. Politikas uzdevums šajā gadījumā ir saistīt kopā privātās sociālās intereses un censties tās īstenot pretēji valsts aparātam, kurš specializējas politiskās varas administratīvajā nodarbinātībā ar mērķi gūt kolektīvu labumu.
Liberālajā demokrātijā pilsoņa statuss pirmām kārtām tiek noteikts pēc viņa individuālajām tiesībām attiecībā uz valsti un pārējiem pilsoņiem. Pilsoņiem ir tiesības saņemt aizsardzību no valsts, kas ietver arī aizsardzību no pašas valsts iejaukšanās privātajā sfērā, kas ir noteikta ar likumdošanu, jo pretējā gadījumā par būtisku tendenci var kļūt valsts patvaļa. Individuālās tiesības ir negatīvās tiesības, kas garantē brīvu īpašuma izvēli un nodarbošanos tiktāl, kamēr netiek ierobežoti citi indivīdi. tas pats arī attiecas arī uz politiskajām tiesībām, jo tās pilsoņiem sniedz iespēju aizstāvēt savas privātās intereses, piedaloties vēlēšanās, iesaistoties politiskajā dzīvēs, tādējādi ar savu darbību panākot savu interešu īstenošanu un aizstāvēšanu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1221557
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация