Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:225256
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izbrauc no viesnīcas Reval Hotel Latvija
1.Pareizticīgo katedrāle
Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāle celta krievu-bizantiešu stilā, kas raksturīgs eklektisma perioda pareizticīgo dievnamiem. Šajā laikā Kristus Piedzimšanas katedrāle bija pirmā ēka, ko uzcēla Esplanādes laukumā. Ēkas celtniecības gaitā 1880.g. sākotnējais projekts tika mainīts. Projekta autors ēku papildināja ar zvanu torni, kam par iemeslu bija ķeizara Aleksandra II dāvinājums katedrālei – divpadsmit Maskavā lieti zvani.
1.„Stūra māja”
Kādreizējā neatkarīgās Latvijas Iekšlietu ministrijas mītne. Namam ir pieci stāvi, lieliskas biroja telpas un grezni kabineti, galvenokārt Brīvības un Stabu ielas tornītī. Zem pirmā stāva atrados droši vien vēl šodien, kas daudz interesantāks: vesela pazemes pasaule ar gaiteņiem, kas ved uz 1940. gadā izbūvētajām cietuma kamerām un nobeidzas ar higiēniski plastiskām sienām klātu šautuvi, kurā PSRS cilvēktiesību aizstāvības iestādes norēķinājās ar valstiski nederīgām personām vai pat valsts ienaidniekiem, par kuriem šodien jau sen vairs nav parasts runāt.
Nelielā Lorupes upīte plūst pa dziļu ieleju, ko stāvo krastu dēļ nereti dēvē arī par gravu. Lorupes grava ir ainaviski zīmīga vieta netālu no Siguldas. Tā ir dabas robeža starp smiltāju līdzenumu un morēnu pauguraini. Upe ir strauja, ūdens tajā vienmēr auksts, jo upi baro avoti. Ielejas nogāzēs atsedzas smilšakmeņi. Pāri Lorupes ielejai uz Vidzemes šosejas 1978. g. uzbūvēts viadukts, kas dublē veco - cauri ielejai izbūvēto ceļu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1129983
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация