Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:442015
 
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ieskats narkomānijas vēsturē
Narkotisko vielu lietošanas vēsture ir tikpat sena kā cilvēces vēsture. Cik zināms, tās lietoja pagānisko reliģiju un maģiskajos rituālos. Ar narkotikām stiprināja karotāju drosmi, šamaņiem tās palīdzēja iegrimt transā. Senie latvieši narkotikas ieguvuši no kaņepēm, tāpēc tās sauktas par “kaņepīti”. Tomēr ziņu par masveida narkomāniju vai hronisku kaņepītes lietošanu seno latviešu ciltīs nav.
Visfantastiskāko uzplaukumu narkotiku tirdzniecība piedzīvoja mūsu gadsimtā, kad tā kļuva par visienesīgāko biznesu. Lai apmierinātu aizvien pieaugošo pieprasījumu, kā arī maksātu ārējos parādus, Dienvidamerikas valstīs tika sākta narkotiku ražošana rūpnieciskos apmēros. Narkotisko augu plantācijas aizņem milzīgas teritorijas, kuras apsargā bruņotas partizāņu vienības.
Narkotikas kā industrija un kultūras surogāts
Narkotiku tirdzniecība ir nesaraujami saistīta ar naudas atmazgāšanu, spēļu namiem, izklaides biznesu, prostitūciju, organizēto noziedzību un sabiedrības kriminalizāciju. Narkodolāri taču baro Rietumu pasaules finansiālo asinsriti. Bez tiem šī sistēma nebūtu tik varena un ienesīga. Turklāt narkotiku tirdzniecība atbilst patērētāju sabiedrības un hedonisma (bauda kā galvenais mērķis) filozofijai. Tāpēc tiek aizvērtas acis uz satraucošo faktu, ka narkotikas sakropļo miljoniem jaunu cilvēku dzīvi un apdraud pašas Rietumu civilizācijas pastāvēšanu nākotnē.
Tikmēr narkotiku industrija attīstās pēc visiem lielā biznesa likumiem: vilinoša, agresīva reklāma, marketings, narkotiska dzīvesveida un filozofijas popularizēšana. Narkotiku lietotājiem radīta īpaša deju mūzika, piemēram, tehnomūzika. Radītas arī īpašas narkotikas (Ecstasy u.c.)

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация