Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:492307
 
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēc II Pasaules kara Korejas pussalas dienviddaļā bija dibināta parlamentārās demokrātijas republika. Korejas kara (1950 – 1953) laikā ASV un citi ANO spēki iesaistījās konfliktā, lai pasargātu Dienvidkoreju no komunistisko Ziemeļu, kurus atbalstīja Ķīna, agresijas. Pamiers tika parakstīts 1953 gadā – tas sadalīja pussalu pa 38 paralēli, tā saucamo demilitarizēto zonu. Valsts sāka strauji attīstīties un 90-to gadu beigās tās ienākumi uz vienu cilvēku pārsniedza Ziemeļkoreju 20 reizes. 2000. gada jūnijā notika pirmā vēsturiskā tikšanās starp abu valstu līderiem – Dienvidkorejas prezidentu Kimu Da-džangu un Ziemeļkorejas vadītāju Kimu Čen-iru.



Ģeogrāfija

Austrumāzija, Korejas pussalas dienviddaļa, starp Japāņu un Dzelteno jūrām.
Līdz savai nāvei 1994 gadā valsti pēc II Pasaules kara vadīja tās dibinātājs, komunistiskās partijas priekšsēdētājs Kim Ir-Sens. Pēc tēva nāves vadību pārņēma Kim Čen-Irs. Pēc desmitiem gadu nemākulīgas vadības, valsts ir spiesta prasīt starptautisku palīdzību, lai pabarotu iedzīvotājus. Bet vienlaicīgi tiek šķiesti lieli resursi lielas armijas (apt. 1 miljons cilvēku) uzturēšanai, tālā rādiusa darbības raķešu, ķīmisko un bioloģisko ieroču radīšanai, ko nosoda starptautiskā sabiedrība. 2002 gada decembrī Ziemeļkoreja anulēja 1994 gada līgumu par kodolreaktoru starptautisko monitoringu, padzīdama ANO novērotājus. Tas rada bažas par kodolieroču ražošanas iespējamību.


Ģeogrāfija

Austrumāzija, Korejas pussalas ziemeļdaļa, starp Ķīnu, Krieviju un Dienvidkoreju, norobežo Japāņu jūru un Korejas līci, dienvidrietumos robežojas ar Dzelteno jūru. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация