Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:607485
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Taisngrieži kalpo maiņstrāvas pārvēršanai līdzstrāvā, izmantojot elektronu, jonu vai pusvadītāju ventiļus. Ideālam ventilim elektriskā pretestība caurlaides virzienā ir nulle, bet sprostvirzienā – bezgalīgi liela. Par ventili var izmantot kenotronus, gazotronus, pusvadītāju diodes.Vienkāršākās taisngriešanas shēmas attēlotas 8-1. zīmējumā. Shēmā a taisngriešanas ķēde veido transformātora sekundārais tinums, ventilis un slodzes pretestība Rsl. Pirmā maiņstrāvas pusperioda laikā, kad sprigums pielikts ventiļa caurlaides virzienā (8-2. zīm. a augšā), ķēdē plūdīs strāva, kā norāda bultiņa. Nākamajā pusperiodā (8-2. zīm. a apakšā) spriegums ir sprostvirzienā un strāva caur ventili un slodzes pretestība neplūdīs. To pašupaskaidro 8-3. zīmējuma diagrammas: ja spriegums ar laiku mainās, kā redzams 8-3. zīmējuma a, tad strāva slodzes pretestībā mainīsies tā, kā parādīts 8-3. zīmējumā b. Aprakstītā un 8-1. zīmējumā a attēlotā shēma ir viena pusperioda taisngriešanas shēma, jo lietderīgi izmntots tikai maiņstrāvas viens pusperiods un iegūta stipri pulsējoša stāva (8-3. zīm. b). 8-1. zīmējumā b redzmo taisngriešanas shēmu veido transformātora tinums ar vidus nozarojumu un diviem ventiļiem, kuri pārmaiņus kārta pusperiodā vada strāvu. Tad strāva caur slodzes pretestību plūdīs abos pusperiodos (8-2. zīm. b). Tādēļ šādu shēmu sauc par divu pusperiodu taisngriešanas shēmu un tā dod stravu ar daudz mazāku pulsāciju (8-3. zīm. c).
Tilta taisngrišanas shēmā (8-1. zīm. c) četri ventiļi slēgti līdzīgi kā četri rezistori Vitsona tilta shēmā. Vienai dioganālei pieslēgts transformātora tinums, otrai – slodzes pretestība. Shēmas darbība paskaidrota 8-2. zīmējuma c. Kā redzams, katrā pusperiodā strāvu vada divi ventiļi un arī šinī gadījumā iegust divu pusperiodu taisngriešanu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1220344
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация