Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:602628
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.03.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Reģiona attīstība pēc otrā pasaules kara tiek apskatīta galvenokārt politiskā un ekonomiskā plāksnē, iezīmējot pro-amerikānisku un anti-komunistisku virzienu, kur vara tika pārņemta apvērsuma ceļā no militāro personu puses. Norisinājās dekolonizācijas process un līdz ar to neatkarības atgūšana. Piemēram Taizeme cīnās ar autoritāru militāru varu no 1932.gada līdz pat mūsdienām. 1967.gadā izveidojās DA Āzijas nāciju asociācija, kas ietvēra 5 valstis – Indonēziju , Malaiziju, Filipīnas, Singapūru un Taizemi. Šī organizācija iet pretī brīvai tirdzniecībai un pārvietošanās brīvībai. Organizācija vēlāk uzņēma arī pārējās reģiona valstis. Ekonomiskās krīzes laikā tā bija bezspēcīga un neko efektīvu neuzsāka. Organizācija sāka runāt par cilvēktiesību pārkāpumiem. Tagad tā ir vairāk kā reprezentatīva organizācija. Reģions mēģina atrisināt tādas problēmas kā pilsētas transporta sistēma ar tās gaisa piesārņošanu, neārstēti cilvēki, rūpniecības atkritumi, pieeja tīram ūdenim, enerģijas saglabāšana, bīstamu ķīmikāliju lietošana lauksaimniecībā un rūpniecībā un tropisko mežu saglabāšana.
Es šo grāmatu ieteiktu izlasīt tiem, kas vēlas gūt priekšstatu par DA Āzijas reģiona vēsturi ar tās specifiskākajām problēmām, īpaši neiedziļinoties sīkumos. Domāju, ka darbs var noderēt kā ievadmateriāls vai kā papildmateriāls, pētot reģiona vēsturi, bet tas nav pietiekami plašs un apjomīgs, lai to izmantotu kā pamatu kādam zinātniskajam darbam.

Hitti, Philip Khuri.
History of the Arabs: from the earliest times to the present.
Manuprāt šī grāmata piedāvā gan zinātniekiem, gan vienkārši ieinteresētiem un zinātkāriem cilvēkiem iespēju saprast vienu no pasaules ietekmīgākajām etniskajām grupām, detalizētā veidā. Plaša savā saturā un labi izkalāstīta, grāmata ir laba kā uzziņu materiāls jebkuram, kas ir ieinteresēts zināt ko vairāk par Arābiem, Vidējiem Austrumiem vai pat par Islama vēsturi.
Darbs par arābu vēsturi piedāvā īsu izklāstu par vēstures periodu līdz Muhameda mācības parādīšanās brīdim un pēc Muhameda (pirms Muhameda un Korāna saņemšanas, arābi bija tipiski pagāni vai kristieši), par Islama vēsturi – tā uzplaukumu un izplatīšanos līdz Konstantinopoles ieņemšanai un Ottomaņu valdīšanas ērai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация