Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:882012
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apgaismības laikmets – no 17.gs. otrās puses līdz 18.gs. beigām. Veidojās no dažādu domātāju uzskatiem. Tā laika galvenie – slavenākie domātāji bija: Voltērs, Šarls Luijs de Monteskjē, Žans Žaks Ruso, Denī Didro, Deivids Hjūms, Adams Smits, Johans Gotfrīds Herders. Katrs no tiem apgaismotājiem kaut kādā veidā ir apgaismojis cilvēkus, paaugstinājis cilvēku intelektu.

Voltērs (1694-1778) – autors un filozofs. Uzstājās pret sabiedrībā valdošo netaisnību, kariem un tā laika Eiropā joprojām sastopamo reliģisko neiecietību. Pēc Voltēra domām, tās pamatā ir neizglītotība, māņticība un fanātisms. Voltērs simpatizēja republikai, bet neskatoties uz to, viņš domāja, ka šāda pārvaldes forma piemērota mazām valstīm. Visām lielvalstīm par piemērotāko valsts pārvaldei viņš uzskatīja apgaismotu, izglītotu monarhu. Dzīvojot katoliskajā un absolūtiskajā Francijā, tiešā veidā paust savus uzskatus bija bīstami, tāpēc Voltērs to darīja, rakstot alegoriskas lugas, satīriskus apcerējumus un traģēdijas. Kopā viņš ir sarakstījis 52 lugas, kā arī vēsturiskus apcerējumus, dzejoļus un rakstus „Enciklopēdijai”. 1717. gadā par savu asprātību viņš ieguva problēmas ar valdniekiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация