Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:550917
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

D.M.Šeridans norāda, ka Origenam raksturīga spēja “atrast dārgumus detaļās”, un tieši detaļas nereti kļūst par noteikta teksta hermeneitikas atslēgu. Basltoties uz pieņēmumu, ka “detaļās ir dārgumi”, mēs nonākam pie idejas, ka īstais Rakstu redaktors ir Sv.Gars. Interpretācijas noteikumu, kurus Origens izstrādā, pamatā ir šis primārais pieņēmums par teksta raksturu, ka tekstam ir slēpta vai ezotēriska nozīme.
Autors uzsver, ka teksts patiesībā seko dievišķās instrujcijas metodei, kas neatbilst cilvēku metodēm, tāpēc teksts reizēm var sķist rakstīts neliterāls. Jāsapot, ka tā nav cilvēka, bet dievišķa kompozīcija. Vēl kāda svadabīga ideja ir tā, ka acīmredzamais vēsturiskais naratīvs patiesībā nav par vēsturi, bet gan par mistiskām idejām. Teksts ir bijis dehistorizēts. Origens uzskata, ka Raksti nav veltīti tik daudz vēstures stāstījumiem, cik mistiskām lietām un idejām. Mistēriju meklēšana nozīmē teksta atšifrēšanu, lai atrastu tā garīgu saturu.
Rezumējot, raksta autors norāda, ka Origenam Raksti kopumā runā par Kristu. Viņš ir atslēga to interpretācijai. Zināt Rakstus, nozīmē zināt Kristu. Tiesa, ar piebildi, ka tie ir pareizi interpretēti. Origena idejas gan kopumā atiecībā uz Rakstiem ir līdzīgas ar Aleksandrijas Filonu. Un kopumā agrīno kristietības autoru vidū pie tekstu interpretācijas ir atrodama liela Helēnistiskās pasaules ietekme.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,77 €
Комплект работ Nr. 1381789
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация