Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:362178
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Fjodors Dostojevskis piedzima 1821. gadā kāda ārsta ģimenē,taču būdams vēl bērns viņš zaudēja vecākus.F.Dostojevska pirmais darbs tika publicēts 1846.gadā,tas bija romāns „Nabaga ļaudis”, kas guva milzīgu atsaucību.Taču 1849. gadā rakstinieks tiek apcietināts un notiesāts uz astoņiem gadiem katorgas darbos.Pirms izsūtīšanas F.Dostojevskim līdz ar citiem aizturētajiem tika inscinēts nāves sods, kas spilgti iespiedās viņa atmiņā, un pat tika aprakstīts kādā romānā.Izcietis katorgu, viņu nosūtīja uz Sibīriju dienēt armijā.Un tikai pēc soda izciešanas sākās šī pasaulsslavenā rakstnieka aktīvais radošais darbs.Mira rakstnieks 1881.gadā 6o.gadu vecumā.Taču neskatoties uz sevu ne pārāk garo mūžu, viņš sarakstīja daudzus izcilus darbus, bet,manuprāt, viens no labākajiem ir romāns „Noziegums un sods”.Šis romāns neatstāja mani vienaldzīgu, un tāpēc par to arī pastāstīšu.

F.Dostojevskis savā romānā „Noziegms un sods” apraksta kāda jauna cilvēka dzīvi 19.gadsimta 60. gados.Rakstnieks tik izjusti apraksta galvenā varoņa Radiona Raskoļņikova dvēseles pārdzīvojumus, ka, manuprāt, neviens cilvēks nespēj palikt vienaldzīgs un nejust līdzi šim, kā arī citiem romānā minētajiem varoņiem.Tātad, augstāk minētais Roskoļņikovs dzīvo putekļainajā Pēterburgā, visdziļākajā nabadzībā.Viņš pieder pie pilsētnieku zemākā slāņa, nabadzības un ciešanu pilnā pasaulē. Radions ir slikti ģērbts, naidīgs pret cilvēci, bet viņa dvēseles stāvoklis bija tik slikts, ka viņu it nemaz nemulsināja un neuztraca paša izskats.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация