Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:600848
 
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Džainistu uzskati:
• Visums. To var izmērīt. Mērvienība - radžu – tas ir attālums, kādu veic Dievs, lidojot 6 mēnešus.
• Zemes atmosfēra. Zemi apņem trīs slāņi, dažāda blīvuma. Blīvuma pakāpi raksturo šādi: kā ūdens, kā vējš un kā smalks vējš (atmosfēra, troposfēra un stratosfēra). Augstāk par tiem atrodas pilnīgi tukša telpa.
• Ārpuszemes dzīvība. Tas, ka tā eksistē, džainistiem ir pats par sevi saprotams. Pēc viņu uzskatiem Visums ir pilns ar dažādām dzīvības formām. Pie tam tās ir izvietotas nevienmērīgi. Lai gan augu un zemāko dzīvnieku valsts ir gandrīz uz visām planētām, tikai uz dažām ir saprātīgas būtnes.
• Kaļpas – augstākās debesis jeb dievu debesis. Tur ir lidojošās pilis, kustīgas celtnes un citi brīnumi – debesu pilsētas viena virs otras. No pilsētu centriem uz visām pusēm lido neskaitāmas vimānas. Kad pienāk laiks doties uz Zemi, galvenajā debesu dievu pilī atskan zvanu skaņas, kas liecina, ka atlikušajās 3 199 999 debesu pilīs tāpat skanēs zvani. Drīz pēc tam Dievi aiz mīlestības pret savu sūtni, kā arī aiz ziņkāres atlido uz Saules sistēmu un jaunā ēra ir sākusies.
• Tirthamkara – pravieši vēstneši. Saskaņā ar džainisma mācību, ēra, kurā dzīvojam tagad, sākusies ap 2000.g.pmē. (pēc kristiešu kalendāra). Pirms tās bijušas daudzas citas. Šajā jaunajā ērā uz Zemi tiks nosūtīti kopumā 24 tirthamkari. Šie pravieši var ierasties pasaulē jau kā pieauguši vai arī dzimstot kā bērni.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация