Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:288436
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pozas nozīme
Dzemdību pozas maiņa veicina bērniņa iegrozīšanos izdevīgā pozīcijā un noslīdēšanu, kā arī mazina sievietes stresu.
Lai sieviete varētu izmantot sava ķermeņa potenciālu, viņai jādod laiks, miers un atbalsts visos dzemdību posmos. Īpaši izstumšanas periodā svarīgi, lai bērna galviņa nāktu lēni, iestiepjot audus, tā pasargājot tos no steidzīgas izspiešanas radītiem plīsumiem vai nepieciešamības veikt epiziotomiju (starpenes iegriešanu).
Pēdējos gados arī slimnīcās vērojama pozitīva tendence, ka grūtniecēm ļauj dzemdēt dažādās pozās, lai gan joprojām valdošā poza — uz muguras, guļot uz dzemdību galda. Tomēr tas ir pretrunā ar iegurņa muskuļu atbrīvošanas īpatnībām! Gultā ar saliektām atvērtām kājām iegurni nav iespējams pilnībā atbrīvot! Un tādējādi rodas vairāk iespēju ķerties pie šķērēm — veikt starpenes iegriezumu, lai gan daudzos gadījumos pietiktu ar pozas maiņu un audu iestiepums nebūtu tik liels... Pozā uz muguras bērnam arī piekļūst mazāk skābekļa. (1.)

Dzemdību periodu stāvokļi
Dzemdību pirmajā periodā, kad notiek dzemdes kakla atvēršanās, kontrakcijas var izraisīt nepatīkamas, satraukuma pilnas sajūtas. Tas ir vislabākais laiks dzemdētājai domāt par to, ko daba dāvājusi viņai - dot jaunu dzīvību. Dzemdību sāpes katra sieviete izjūt atšķirīgi.
Pirmajā periodā jāizmēģina dažādas pozas, jo katrā sieviete varat justies ērti. Šajā periodā grūtniecei nevajadzētu palikt vienai. Vīra klātbūtne palīdzēs atslābināties, justies ērti kontrakcijas laikā. Mīļi glāsti stimulē hormonu izdalīšanos, kas paātrina dzemdību procesu, palīdz atslābināties dzemdes kaklam un starpenei. Pozas vajadzētu izmēģināt iepriekš, lai varētu viegli sekot sava ķermeņa “norādījumiem”.
Iespējamās dzemdību pozas atvēršanās periodā:
• četrrāpus - labākā stāja krusta sāpju gadījumos. Kad bērns ar seju atrodas pret jūsu vēderu, nevis otrādi, viņa galviņa mēdz spiest jūsu mugurkaulu, radot muguras sāpes. (skat. 1. att. pielikumā)
• stāvus - ar plati ieplestām kājām ir ļoti ērti. Šajā laikā auglis labi guļ. Dzemdību kontrakcijas ir mazāk sāpīgas, bet efektīvas. Pie šīs dzemdību pozas mainās iegurņa forma, kas atvieglo augļa rotāciju un virzīšanos iegurnī. Šo dzemdību pozu var pielietot visos dzemdību periodos. (skat. 2. att. pielikumā)

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация