Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:115145
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darbs rakstīts 1. personā it kā dienasgrāmatā vai arī vēstulēs, jo dažās nodaļās Džordžs uzrunā kādu lasītāju, bet grāmatā parādās dialogi, kurus Džordžs atstāsta kā 3. persona, visām nodaļām klāt ir datums. Darbība risinās Devonā jeb Devonšīrā (RAnglija), fermā.

I (Tīrelī 20. jūlijā)
1. nodaļā pārsvarā iepazīstina ar personāžiem un darbības vietu. Ferma ir „snaudulīga”, atrodas ceturtdaļjūdzi (jūdze- 1609 m, ceturtdaļjūdze- 402,25 m) no jūras, kalna galotnē. Dzīvojamā ēka tiek raksturota kā ne veca, ne jauna, ne skaista, ne neglīta, brīnum jauka, veca māja.
Džons Fords ir fermas īpašnieks, „~70 gadus vecs, 17 stounus smags (~ 100 kg), liela auguma, .. sirms, .. viņam nepiemīt nekas zemisks vai sīks.” Dzimis kādā no Anglijas Z novadiem, bet „visu mūžu pavadījis Jaunzēlandes Z daļā, kur viņam piederēja liela „sēta”” (t.i. muiža, ferma vai tml.). Jaunzēlandē viņa vienīgais dēls paspēlējis visu naudu zirgu sacīkstēs un pēc tam nošāvies, tanī pašā gadā nomirusi Forda sieva. Fords atlīdzināja pilnīgi visus dēla parādus un atgriezās dzimtenē. Ar viņu kopā dzīvo vienīgā radiniece- Pasiansa, 18 gadus veca, slaika, pievilcīga meitene ar impulsīvu un mainīgu raksturu, tomēr nemīl izrādīt savas jūtas. „Jūtas absolūti bezbailīga laivā, bet ne par ko nekāptu zirga mugurā, par sarūgtinājumu vectēvam.” Skolā nav gājusi, bet pašmācības ceļā apguvusi mazliet no skolas priekšmetiem (vēsture, ģeogrāfija, matemātika), mazliet apmācīta vijoļspēlē. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация