Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:826177
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kā redzams no tabulas, tad dzimstības izmaiņām ir tendence svārstīties. Gadsimta sākumā dzimstība bija samērā augsta, jo tradicionāli Ģimenēs bija daudz bērnu, kas saistīts ar to, ka bija relatīvi augsta mirstība un tāpēc tauta centās kompensēt iedzīvotāju zudumus. Bet no1920. gada uzlabojoties medicīniskajai aprūpei, dzimstība palielinājās. 2.Pasules karš ļoti negatīvi ietekmēja dzimstību. Pēc iedzīvotāju skaita izmaiņām izskatās, ka iedzīvotāju skaits palielinās, bet tas galvenokārt saistīts ar krievu imigrāciju Latvijas teritorijā. Sākoties krievu represijām, un deportācijai bija ļoti nelabvēlīgi apstākļi dzimstībai.
No 1950. gada, sākoties padomju okuopācijai, dzimstība palielinājās. Galvenokārt tas saistīts ar cittautiešiem raksturīgo augstāko dzimstības līmeni kā latviešiem.Latvijā 90.gados bērni dzimst divas reizes mazāk, nekā tas būtu vēlams normālai paaudžu ataudzei. Tas ļoti negatīvi iespaido demogrāfisko situāciju. Pirmkārt tas saistīts ar ekonomisko nestabilitāti, kad iedzīvotājiem bija ļoti grūti uzturēt pašiem sevi, nerunājot vēl par bērniem. Pēc 1995. gada , sākoties ekonomikas augšupejai, dzimstība nedzaudz palielinās. Vēl viena būtiska problēma, kas iespaido dzimstību, ir iedzīvotāju vidējā vecuma palielināšanās. Samazinās cilvēku skaits reproduktīvajā vecumā, kas arī būtiski iespaido iedzīvotāju skaitu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1143554
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация