Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:646619
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kādi ir Okinas iebildumi pret Rolza un Volzera taisnīguma izpratni? Taisnīgums ir jautājums, kuram pievēršas vairāki filozofi, taču Okina pievēršas tieši Rolza un Volzera taisnīguma izpratnei un iebildumiem pret šiem abu domātāju taisnīguma izpratnēm.
Rolsa darbs, kā uzsver Okina, ir pretrunām bagāts pats par sevi, jo autors nepievēršas definējumiem, kas būtu nepieciešami, lai izprastu paša autora nostādni kādā konkrētā jautājumā. Piemēram, vieta, kur Rolss saka, ka „adekvātais politisko teoriju objekts ir ģimenes galva”1. Rolss šo teikumu asociē ar nostādni, ka jau kopš senām dienām vīrietis ir ģimenes galva. Tomēr darba gaitā Rolss apskata arī faktu, ka sieviete varētu būt ģimenes galva, bet tam nepieciešami daudzi priekšnosacījumi, kas liecina, ka taisnīguma šajā sfērā nav. Rolss uzskata „ka cilvēka dzimums ir morāli patvaļīga un nejauša īpašība”2, taču tajā pašā laikā – it kā vairāk pievēršas vīrieša lomai, tādējādi esot pakļauts feministu kritikai, ko vēl vairāk pastiprina autora terminoloģija, kas izmantota, lai apzīmētu kādus konkrētus sabiedrības locekļus, piemēram, tādu vārdu izvēle kā „cilvēki”, „viņš”, „indivīdi” u.c., tādējādi vieglāk ir uzskatīt, ka aiz neziņas plīvura ir jāslēpj dzimums, kas ir vienīgais veids kā mazināt netaisnību dzimumu starpā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация