Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:768540
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Diskusijai par dzimumu atšķirībām racionalitātē sākums ir meklējams Maksa Vēbera īpašo darbības racionalitātes tipu konceptualizācijā, kas sasaista centrālās institūcijas Rietumu kapitālistiskajā sabiedrībā. Vēbers balstīja savu izpratni par šāda tipa racionalitāti uz savu pētījumu par modernā biznesa uzņēmuma pirmsākumiem. Šajos uzņēmumos dažādu darbības formu mērķi ir dažādo resursu sistemātiska plānošana – īpaši vīrieša vara un ekonomisko rezultātu aprēķins, lai iegūtu pēc iespējas lielāku peļņu. Viņa izpratnei par birokratizācijas tendenci ir vislielākās sekas vīriešu racionalitātei. Vēbers nevizualizēja iespēju, ka sievietes varētu ieiet ekonomiskās, organizatoriskās un politiskās dzīves publiskajās arēnās un efektus, kādi tam varētu būt uz moderno sabiedrību.
Dzimumu vispārpieņemtā nozīme psiholoģijā parasti fokusējas uz atšķirībām starp vīriešiem un sievietēm. To varētu attiecināt arī uz diskusijām par dzimumu citās sociālajās zinātnēs.
Mēs nedomājam, ka dzimumu atšķirības racionalitātē pastāv starp vīriešiem un sievietēm kaut kāda bioloģiskā mantojuma rezultātā. Mēs lietojam racionalitāti kā veidojumu, kas var būt produktīvs, analizējot dažādos sieviešu pieredzes tipus, lai iegūtu skaidrāku izpratni par sieviešu šīs pieredzes interpretāciju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1114622
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация