Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:902408
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    4
3.  Apmeklētāju skaita aprēķins    7
4.  Sortimenta minimuma sastādīšana    8
5.  Porciju skaita aprēķins    10
6.  Ēdienkartes sastādīšana    11
7.  Ēdienu tehnoloģisko karšu sastādīšana    13
8.  Ēdienu sortimenta izvērtējums    17
9.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    21
10.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    23
11.  Secinājumi    32
12.  Izmantotas literatūras saraksts    33
Фрагмент работы

Topošajiem ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu vadītājiem, un darbiniekiem paralēli teorētisko jautājumu apguvei, vajag iegūt praktiskās iemaņas ēdienkartes izveidē, pamatojoties uz konkrētu uzņēmumu.
Kursa darba uzdevums ir iepazīties ar noteikta uzņēmuma veida ēdienkartes sastādīšanu, kā arī izzināt ēdienu izmaksas un gatavošanas gaitu.
Šāda veida izzināšana ir nepieciešama, jo daudzos uzņēmumos, īpaši nelielos, netiek rēķinātas izmaksas un nepieciešamo produktu daudzums.
Ēdienkarte ir izveidota attiecīgi uzņēmuma veidam. Arī ātri pagatavojamiem ēdieniem, ar ēdieniem, kuriem iepriekš izgatavoti pusfabrikāti, kā arī tādi, kas ir ilgi uzglabājami.
Man ir neliela pieredze ēdināšanas jomā. Strādāju līdzīgā, kursa darbā aprakstītajam ēdināšanas uzņēmumam, uzņēmumā par konditoru.

Katra uzņēmuma izveides mērķis – gūt peļņu. Viens no galvenie faktoriem šī mērķa sasniegšanai ir kvalitatīva un sakārtota ēdināšanas uzņēmuma darbība.
Uzņēmuma veids un atrašanas vieta.
Uzņēmums” Mitava ”strādās ne tikai, ka ēdināšanas, bet, ka atpūtas un viesnīcas kopums. Viss tas atradīsies 3 stāvos. Pagrabstāva būs sporta komplekss ar trenažieriem un sporta zāle, sauna, tvaiku pirts, baseins, dušas un garderobi. Pirmajā stavā- bistro un banketu zāle, bet 2 stavā- viesu numuriņi. Tā, ka ja neies viens no pakalpojumiem, tad citi to kompinses. Kursa darba uzdevums ir tehnoloģijas kartes sastādīšana tad tālāk analizēsim tikai uzvēmuma ēdināšanas daļu, kura sastāv no bistro.
Izdomāta uzņēmuma veids ir bistro, kas atrodas Jelgavā, Brīvības bulvāris iela. Bistro” Mitava”

darbības veids ir:

1.Tirdzniecība un mārketings tiek veikts ne tikai uz vietas, bet arī dažādos izbraukumos.
Bistro ir ēdināšanas uzņēmumi, kur organizēta vienkārša un ātra apmeklētāju apkalpošana. Gatavo un realizē aukstās uzkodas, otros ēdienus, aukstos un karstos dzērienus, saldos ēdienus. Iespējams pasūtīt otros ēdienus. Apkalpošanas forma-pašapkalpošanās, zviedru galds. Apkalpo arī viesmīļi-bārmeņi. Uzmanību velta maziem bērniem un vecākiem cilvēkiem. Telpu iekārtojums vienkāršs, reizē arī relaksējošs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация