Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:957086
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Par Eiropas kopienas izveidošanos pamatlicēju kļuva Francijas Ārlietu ministrs R. Šumans. Viņš izstrādāja planu, kas bija vērsts uz Francijas un Vācijas kopējā smagās rūpniecības sektora apvienošanos. Bija paredzēts izveidot kopīgo ogļu un tērauda ražošanas sektoru, sekmējot atjaunošanos pēc Otrā Pasaules kara sekām. Kopīgai samniekošanai tika paredzēts izveidot neatkarīgu institūciju, kurā neskaitot šo divu valstu pārstāvjus būs deliģēts cilvēks no ANO. Šai institūcijai bija paredzēts nodot pārvaldīšanai ar derīgiem izrekteņiiem bagātus reģionus- Rūras ogļu baseinu, par kuru dažkārt mēdza izteikt domstarpības Francija un Vācija. Taču apvienojot divu valstu stratēģisko ekonomiku sektorus karošana un jebkāda cita agresija kļūtu par ārkārtīgi neizdevīgo, šādos apstākļos1.
Ir jāpieverš uzmanība arī tam, ka pēckara laikā pasaule tika sadalīta divās politiski naidīgās nometnēs, un Eiropā tas izapudās visspilgtākajā formā- Rietumeiropas valstis un Austrumeiropas valstis. Turklāt, Vācija arī bija sadalīta saskaņā ar šiem politiskajiem blokiem. Pastāvēja risks, ka PSRS ietme izplatīsies arī Rieumeiropas valstīs, tāpēc apvienošanās kļuva par kādā ziņā atbildi Austrumiem. Līdz ar to, Eiropa sevi centās pasargā no PSRS dominances. Pastāvēja risks, ka neapvienošanas gadījumā, Rieumvācijai meklējot attīstības virzienus pakāpeniski nonāks PSRS pārraudzībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация