Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:474830
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēc Otrā pasaules kara Eiropas valstis bija novājinātas un izpostītas. Īpaši slikts bija to ekonomiskais stāvoklis. 1940.gadā stagnācija vadošiem Eiropas politiķiem liek aizdomāties par jaunu integrācijas virzību. Nenoliedzami Eiropas ogļu un tēraudu kopienas (EOTK) izveide veicināja ekonomisko paplašināšanos, darbaspēka izglītošanu, uzlaboja dzīves līmeni, veicināja konkurenci. Līgums par EOTK dibināšanu stājās spēkā 1952.gada 23.jūlijā. Jāuzsver, ka EOTK svarīgs bija drošības aspekts, jo apvienojas divas lielas valstis – Francija un Vācija. Pirmo reizi bija radīta pārnacionāla organizācija, kurā piedalījās Francija, Itālija, Vācijas Federatīvā Republika un Beniluksa valstis (vēlāk arī Lielbritānija, Īrija, Dānija, Grieķija, Spānija un Portugāle).
Vispār, Eiropas Savienībai, (sākotnēji - Eiropas Kopiena) - ir diezgan gara vēsture. Eiropas Savienība nemitīgi aug un attīstās un mainās. Pēc otrā pasaules kara daudzas Rietumeiropas valstis bija spiestas meklēt kādus savstarpējas sadarbības ceļus, jo bija ekonomiski vājas un sākās aukstais karš. Sadarbība bija nepieciešama, jo bija:
radusies nepieciešamība pēc jaunas pašizpratnes: “pēc nacionālistiskajiem maldiem Eiropai bija jādod iespēju jaunai kopības izjūtai. Tai vajadzēja būt demokrātiski veidotai Eiropai, kas būtu alternatīva nacionālistiskajai kundzībai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация