Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:487732
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

28. Tas ir Eiropas Parlaments, kas ir tāpat kā nacionālas valsts Parlaments, kas pārstāv ES iedzīvotājus un ko tiešās vēlēšanās ievēl ES iedzīvotāji. Arī Eiropas Kopienu Tiesa atgādina valsts Apgabaltiesu. Eiropas Centrālā Banka, kas ir atbildīga par Eiropas monetāro politiku, līdzīgi kā katras dalībvalsts oficiālā valsts banka darbojas. Varētu minēt arī valstu un ES sastāvēšanu no reģioniem. Lisabonas līgums, kas var tikt salīdzināts ar konstitūciju. Kā arī vara tiek sadalīta centrālā un reģionālā varā, tāpat kā valstī.
29. Vieno mērķis – starptautiskās sadarbības veicināšana tādās jomās kā diplomātija, valstu drošība, likumdošana, ekonomiskā un sociālā attīstība, tirdzniecība. Brīvprātīga dalība, iekšēja struktūra, darbības nolikums, sekretariāts. Tiek dibinātas, noslēdzot starpvalstu līgumu.
30. Tāpēc ka ES ir unikāls veidojums, runājot par ES integrāciju tiek minētas trīs teorijas – federālisms, funkcionālisms kopā ar neofunkcionālismu, starpvalstu teorija. ES ir valdības sistēma, kas nav labi pielāgojama atzītu integrācijas teoriju kontekstā, neviena teorija līdz galam neizskaidro ES būtību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация