Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:709611
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1. Regulas izdod Padome vai Padome kopā ar Eiropas Parlamentu, Komisija, kā arī Eiropas Centrālā banka. Regulas ir vispārpiemērojamas, uzliek saistības kopumā un ir tieši piemērojamas visās dalībvalstīs. „Tiešā piemērojamība” nozīmē to, ka regulas stājas spēkā divdesmitajā dienā pēc to publicēšanas „Eiropas Kopienu Oficiālajā Vēstnesī” vienlaicīgi visās ES dalībvalstīs, ja vien regulā nav noteikts cits spēkā stāšanās datums. Regulu normas ir saistošas ne tikai dalībvalstīm, bet var uzlikt saistības arī fiziskajām un juridiskajām personām. Lai novērstu tiesību normu dublēšanos un regulu nevienmērīgu piemērošanu visā ES teritorijā, ES dalībvalstis nav tiesīgas iestrādāt regulu normas nacionālajā likumdošanā, tomēr likumi vai Ministru kabineta noteikumi var paredzēt mehānismu regulas piemērošanai Latvijā.
2. Direktīvas atšķirībā no regulām, direktīvas nav tieši piemērojamas dalībvalstīs un, saskaņā ar Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu, uzliek saistības ES dalībvalstīm attiecībā uz sasniedzamo rezultātu, bet ļauj valstīm izvēlēties to sasniegšanas formas un metodes. Tas nozīmē, ka direktīvās dalībvalstīm parasti tiek dota iespēja izvēlēties piemērotāko to ieviešanas mehānismu nacionālajā likumdošanā un indivīdiem direktīvās ietvertās tiesības un pienākumi kļūst saistoši tikai pēc to pārņemšanas nacionālajos tiesību aktos.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация