Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:190726
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

36. Kas ir Eiropas Padome un kādas juridiskās saites tai pastāv ar Eiropas Savienību?
Padome – galvenais Eiropas Savienības lēmumu virzītājspēks. Padome – visbiežāk kopā ar Eiropas Parlamentu – pieņem tiesību aktus, kas tieši ietekmē Savienības iedzīvotāju dzīvi un kam ir ievērojama starptautiska ietekme. Padome ir Eiropas Savienības iestāde, kuras locekļi ir dalībvalstu valdību pārstāvji, proti, katras dalībvalsts attiecīgo nozaru ministri. Padomes sanāksmju dalībnieku sastāvs un sanāksmju regularitāte ir dažāda atkarībā no aplūkojamajiem tematiem. Piemēram, ārlietu ministri Ārlietu padomē sanāk vismaz vienu reizi mēnesī. Arī ekonomikas un finanšu ministri reizi mēnesī pulcējas Padomes sanāksmē, tā dēvētajā Ecofin padomē, kurā izskata ekonomikas un finanšu jautājumus.
37. Kas ir Eiropas Savienības Pamattiesību Harta?
Eiropas tautas, veidojot arvien ciešāku savstarpēju sadarbību, ir nolēmušas veidot mierpilnu nākotni, kuras pamatā ir kopējas vērtības. Apzinoties savu garīgo un tikumisko mantojumu, Savienība balstās uz nedalāmām, universālām vērtībām – cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti; tās pamatā ir demokrātijas un tiesiskuma principi. Vislielāko uzmanību Savienība pievērš indivīdam, iedibinot Savienības pilsonību un izveidojot brīvības, drošības un tiesiskuma telpu. Savienība veicina šo kopējo vērtību saglabāšanu un attīstību, vienlaikus respektējot Eiropas tautu kultūru un tradīciju dažādību, kā arī dalībvalstu nacionālo identitāti un to valsts iestāžu organizāciju valsts, reģionālā un vietējā līmenī; tā tiecas veicināt līdzsvarotu un stabilu attīstību un nodrošina personu brīvu pārvietošanos, preču, pakalpojumu un kapitāla brīvu apriti un brīvību veikt uzņēmējdarbību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация