Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:610088
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.10.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darba mērķis ir, pie ierobežota lekciju kursa apjoma, pēc iespējas pilnīgāk apgūt studiju kursa programmu, veicot atsevišķas tēmas sagatavošanu. Tā kā aktuālākā tēma šim laikam ir Eiropas savienība, tad arī kontroldarba temata izvēle bija pakārtota tam. Kāpēc tieši temats “Eiropas valūtas sistēma”- tāpēc, ka lekciju kursā vēl nelasīta tēma, līdz ar to ir iespēja jau iepriekš sagatavoties un labāk izprast lekcijās apskatāmo tēmu, iespēja uzzināt vairāk par Eiropas naudu – eiro , tā rašanās vēsturi un iespējamo Latvijas nākotni šajā kontekstā. Darbā tiks izmantotas dažādas publikācijas interneta mājas lapās, proti, informācija par Eiropas monetārās savienībās rašanos, uzdevumiem un struktūru tika iegūta no Eiropas Integrācijas Biroja mājas lapas http://www.eib.lv. Bet vēsturiskā informācija par EVS rašanos un attīstības posmiem galvenokārt tika iegūta no N.Maļeckovas raksta “Eiropas valūtas sistēma” portālā http://www.ovsem.com.
Pirmo reizi doma par ekonomisku un monetāru savienību radās 1957.gadā slēdzot Romā līgumu par Eiropas Ekonomiskās Kopienas izveidošanu. Līgumā svarīgi bija punkti par to, ka dalībvalstīm jākoordinē to ekonomiskā politika, biznesa cikli un valūtas kursu maiņas politika jāuzskata par kopējo interešu jautājumu.1 Aizsteidzoties notikumiem priekšā, EEK valstis līdz pat Māstrihtas līgumam, t.i., Eiropas Savienības līgumam, kas stājas spēkā 1993.gada 1.novembrī, praktiski nevienojās par ekonomiskās un monetārās savienības izveidošanu. 1950-to un 1960-to gadu Bretonvudas valūtas sistēma bija stabila, jo tā atbilda tā laika pasaules ekonomiskā tirgus struktūrai un spēku sadalījumam starptautiskā arēnā. 1950-tajos gados Amerikas Savienoto Valstu ekonomiskā varenība noveda Eiropas valstis pie ekonomiskās un finansiālās atkarības no tās. Tomēr bija vērojamas izmaiņas pasaules tirgus ekonomikā. Šīs izmaiņas saistījās ar Rietumeiropas valstu un Japānas ekonomiskā spēka pieaugumu, kuras uzdrīkstējās iebilst pret ASV dolāru kā standarta valūtu, jo šis statuss veicināja ASV monopoluzņēmumu atvieglotu ielaušanos šo valstu iekšējā tirgū. Valūtas integrācijas procesu attīstība Eiropas Ekonomiskā Kopienā bija neatdalāma no pasaules tirgus ekonomiskām strukturālām izmaiņām un 1970-to gadu valūtas sistēmas izmaiņām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация