Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:906584
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  E. KANETI “MASA UN VARA”    3
1.1.  Saskāršanās baiļu pārvērtība    3
2.  F. NĪČE “PAR KORUPCIJU”    5
3.  A. KAMĪ “MĪTS PAR SĪSIFU”    6
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    7
Фрагмент работы

(B) Darba “Masa un vara” autors Eliass Kaneti – (dzimis 1905. gada 25. jūlijā, miris 1994. gada 14. augustā) bija Bulgārijā dzimis romānu autors, scenārists. Darbus rakstīja vācu valodā. E. Kaneti studējis ķīmiju Vīnes universitātē. 1981. gadā viņš saņēma Nobela prēmiju literatūrā. Slavenākais rakstnieka darbs ir romāns "Aklums" (izdots 1935. gadā), kurā, turpinot F. Kafkas tradīcijas, Eiropas realitāte pēc Pirmā pasaules kara tiek pasniegta kā absurds un ārprāta triumfs.
(C) Manuprāt, problēmas, ko apraksta autors fragmentā „Saskāršanās baiļu pārvērtība” ir aktuālas arī mūsdienās.

(B) Frīdrihs Vilhelms Nīče (dzimis 1844. gadā 15. oktobrī Vācijā un miris - 1900. gadā 25. augustā) - bija vācu filozofs, filologs un psihologs, tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem 19. gadsimta filozofiem. Nīče sludina jaunu, spēkpilnu cilvēku, kurš pārvarējis kristietības vērtības, gadsimta liekulīgo morāli, pūļa kaislības.
(C) Korupcija pastāv arī šodien, tāpēc šī tēma ir ļoti aktuāla mūsdienās. Korupcija ir izplatījusies visā pasaulē, citur to ir mazāk, citur vairāk. Protams, ir valstis un pat speciālas organizācijas, kuras cīnās ar to. Tomēr, vairākās valstīs ir korumpēta valdība, tādēļ korupcija vēl vairāk pastāv un izplatās.

(B) Albērs Kamī dzimis 1913. gadā 7. novembrī un miris 1960. gadā 4. janvārī. Bija franču rakstnieks un filozofs, viens no eksistenciālisma iedvesmotājiem (kopā ar Žanu Polu Sartru). 1957. gadā saņēmis Nobela prēmiju literatūrā. Viens no autora atpazīstamākiem darbiem ir “Mīts par Sīsifu”. Autors uzskatīja, ka vienīgais veids, kā cīnīties ar absurdu, ir atzīt tā pastāvēšanu.
(C) Šī problēma ir aktuāla arī mūsdienās, jo bieži vien mēs aizdomājamies vai ir vispār jēga no tā, ko darām. Galvenā varoņa Sīsifa darbu var mierīgi salīdzināt ar jaunās pasaules cilvēka dzīvi, neskatoties uz to, ka tas tapis pirms vairāk nekā pusgadsimta. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1385897
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация