Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:927391
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ekoloģiskā mājas būvē no koksnes. Salīdzinot koksni ar citiem būvmateriāliem (tēraudu, betonu, alumīniju un plastmasu), koksnes ražošanā ieguldītā enerģija ir neliela un CO2 izmešu līmenis ir negatīvs lielums. Koksne ir dabīgs materiāls. Kokrūpniecības nozarē enerģija ir nepieciešama, tacu tā ir viena no retajām nozarēm, kas rada un izmanto visvairāk biomasas. Koka dabiskā siltumefektivitāte nozīme to, ka, konstruējot energoekonomiskas ēkas, kokmateriāli var būt izdevīgāki par betona blokiem, ķieģeļiem vai citiem alternatīvajiem materiāliem. Kokam priekšroka tiek dota arī aukstos klimatiskos apstākļos, jo tā izmantošana samazina apkures izmaksas, vienlaikus nodrošinot ērtus un patīkamus dzīves apstākļus. Koksnei un koksnes izstrādājumiem ir unikālas izmantošanas cikla beigu fāzes īpašības. Papildus tādu blakusproduktu kā zāģu skaidas, šķelda un atgriezumi pārstrādei kokskaidu plāksnēs, no pārstrādātas koksnes ražo daudzus citus izstrādājumus. Turklāt koksni arvien vairāk izmanto kā fosilo kurināmo aizvietotāju, nodrošinot sabiedrību ar atjaunojamas enerģijas avotu.
Ekoloģiskuma galvenā pamatdoma - visiem iespējamiem līdzekļiem mazināt ēkas kā dzīvojamās vienības slodzi uz apkārtējo vidi un dabas resursiem.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация