Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:466169
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ikviens no mums ikdienā saskaras ar ekonomiku, jo tā ir ap mums, bet vai mēs ikdienas steigā aizdomājamies kā tiek aprēķināti tādi milzīgi ekonomikas segmenti kā IKP vai bezdarba līmenis?
Makroekonomika sniedz šo atbildi izskaidrojot likumsakarības tautsaimniecībā, kas nosaka ražošanas apjomu, cenu līmeni jeb inflāciju, nodarbinātību, bezdarbu un iedzīvotāju reālos ienākumus. Makroekonomikā svarīgākā ir valsts un tajā ietilpst – iekšzemes kopprodukts, tīrais iekšzemes kopprodukts un nacionālais ienākums.

Iekšzemes kopprodukts (IKP)

Kā savā grāmatā „Makroekonomika: teorija un Latvijas attīstības problēmas, I daļa” teicis ir G. Lībermanis: „IKP makroekonomisko pamatrādītāju saimē ieņem dominējošo vietu. Šī rādītāja nozīmīgs paveids ir iekšzemes kopprodukta lielums un dinamika uz vienu iedzīvotāju vai uz vienu darba spējīgo.” [1; lpp.] IKP ir saražoto preču un pakalpojumu daudzums, naudas izteiksmē. IKP nozares struktūra dalās vairākās apakšnozarēs: lauksaimniecība, rūpniecība, infrastruktūras, finanses. Protams, IKP nav iespējams aprēķināt precīzi, jo to ietekmē ļoti daudz un dažādi faktori, bet izplatītākais no tiem ir – ēnu ekonomika, kuras laikā, netiek maksāti nodokļi, piemēram, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, tādējādi aplokšņu algu un kukuļu skaits strauji palielinās. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация