Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:148786
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Manuprāt trīs nozīmīgākie tirgus sistēmas funkciju elementi ir privātīpašums, jo jebkurā gadījumā lai uzsāktu savu biznesu, jāsāk ir ar pamatkapitālu, ja tas ir pašam savs ir lielākas izredzes gūt peļņu, jo nebūs jāmaksā īpašuma noma. Kā otru svarīgu faktoru minēšu resursu un preču tirgus –konkrēti cenu sistēma – ja cenas visam ir augstas, mazas izredzes ko uzsākt un veikt, jo nav par ko segt visas izmaksas. Kā pēdējo argumentu tirgus sistēmas elementu sistēmā minēšu brīvo uzņēmējdarbību un konkurenci, elementāri jo mazāka konkurence , jo lielāka iespēja veidot veiksmīgu uzņēmējdarbību.
Pirms aptuveni 20 gadiem Latvijā komandekonomikas apstākļos augstāko izglītību varēja iegūt ierobežots cilvēku skaits, jo studiju vietas bija stingri saplānotas. Izglītība bija bezmaksas, labākie studenti saņēma stipendiju. Kā rezultātā augstskolu absolventiem bija obligāti 3 gadi jāstrādā darba vietās, uz kurām viņus nosūtīja valsts komisija. Mūsdienās augstākā izglītība pārsvarā ir par mazu , budžeta vietas ir maz, austskolas savā starpā konkurē maksātspējīgu studentu piesaisti. Valts tirgus un valsts darbību varetu uzlabot palielinot budžeta vietu skaitu augstskolā un samazinot skolu izmaksas, noteikt augstskolām samazināt izmaksas ar izdevīgiem savstarpējiem nosacījumiem starp valsti un augstskolu. Tādā veidā , būs lielāks skaits izglītotu jauniešu, kuri iespējams, dzīvē būs ar cēliem mērķiem un ja tos realizē, tad no tā labumu var gūt arī valsts, jo tiks maksāti uzņēmuma nodokļi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1390340
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация