Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:677517
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Preču ražošana radās Senajā Ēģiptē un Babilonijā, pirmatnējās kopienas iekārtas perioda beigās, bet jau verdzības un feodālās sabiedrības apstākļos nepastāvēja kā visaptveroša ekonomiska parādība. Preču ražošana iegūst vispārējo raksturu tikai noteiktā vēsturiskās attīstības posmā – ar sabiedriskās darba dalīšanas attīstību un ražošanas specializāciju, kā arī ekonomiskā savrupība. Attīstoties preču ražošana veidojas pamatu tirgus ekonomikai.1
Jaunākajā laikā pastāvēja galvenokārt divi ekonomikas veidi: brīvā tirgus ekonomika un komandekonomika. Tās ir absolūti pretstati.
Brīvajā tirgus ekonomikā resursu sadale notiek tikai ar tirgus starpniecību, bet komandekonomikā darba cilvēka savienošana ar ražošanas līdzekļiem notiek tieši(bez tirgus).
Brīvās tirgus ekonomikas pastāvēšanas obligātais nosacījums ir privātīpašums, bet komandekonomikā ražošanas līdzekļi ir sabiedriskais īpašums, ir valsts (tautas īpašums) un kooperatīvu, kolhozu īpašums.
Tirgus ekonomikas apstākļos darbojas homo economicus ar savām personīgām interesēm un to raksturo brīva uzņēmējdarbība un ekonomiskā iniciatīva, bet komandekonomikā privātā iniciatīva ir praktiski aizliegta un darba veicēji pārvalda ražošanu un izmanto saražoto produkciju visas tautas interesēs, nevis savās.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1127246
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация