Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:769218
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ekonomikas sistēmu raksturo četras galvenās pazīmes. Pirmā pazīme ir lēmumu pieņemšanas līmeņi un organizēšana. Tas ir kādā veidā sabiedrība risina ekonomiskos pamatjautājumus un pieņem lēmumus par resursu izlietošanu, to sadali pa nozarēm atbilstoši vajadzībām. Šos lēmumus pieņem gan centralizēti, izmantojot varu, gan decentralizēti, kā to dara dažas mājsaimniecības firmas. Otrā pazīme ir informācijas ieguves un koordinācijas mehānisms. Informācija par cenu ir iegūstama ar tirgus palīdzību, kas dod ziņas par preču pārpalikumu vai iztrūkumu. Tirgus cenas ietekmē arī ekonomisko resursi un saražoto preču, kā arī pakalpojumu klāsts. Šis viss ietekmē ražotāja rīcību preču ražošanā, paplašināšanā vai sašaurināšanā. Trešā svarīgā pazīme ir īpašuma tiesības. Ir svarīgi zināt kura īpašuma forma sabiedrībā ir valdošā - sabiedriskais īpašums vai privātīpašums. Atbilstoši tam notiek resursu sadale. Ceturtā pazīme ir ekonomiskais mehānisms ekonomisko galamērķu sasniegšanai un cilvēku iesaistīšanai saimnieciskajā darbībā. Kādi ir vērtību un motivāciju virzītāj spēki, kas nosaka ekonomisko rīcību dotajā ekonomiskajā sistēmā.
Tradicionālā ekonomika. Tā ir tāda tirgus sistēma, kas pastāv vēl arī mūsdienās kādos Āzijas, Āfrikas izolētos ciematos. Ekonomiskā ražošana notiek saskaņā ar tradīcijām, kas tiks ražots un kā sadarīts, tā netiek uzskatīta par ekonomisku problēmu. Šādu ekonomiku bieži vien dēvē arī par eksistences ekonomiku.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1132499
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация