Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:661015
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

40. Iekarinātie pārsegumi - to tipi, raksturojums, darbības īpatnības. Stinguma palie¬lināšanas paņēmieni iekarinātiem pārsegumiem
Par iekarinātiem pārsegumiem sauc pārsegumus, kuru galvenienesošie elementi ir lokani tērauda pavedieni (troses, stieņi u. c.)vai plānu metāla lokšņu membrānas. Šos pārsegumus plaši lietoliellaiduma sporta zāļu, stadionu, izstāžu paviljonu, kinoteātru,tirdzniecības zāļu, lidostu un ražošanas cehu. Iekarinātos pārsegumos par galveno nesošo elementu visbiežāk lieto tērauda trosi, kas savīta no lielas stiprības stieplēm ar pārejošo pretestību 1200 – 1800 Mpa.

41. Lokšņu konstrukcijas - to vispārējs raksturojums, darbība, aprēķina un konstruēšanas principi.
Lokšņu konstrukcijas izgatavo no metāla loksnēm un lieto šķidrumu, gāzu un beramo vielu glabāšanai un transportēšanai. Tās iedala – rezervuāros naftas produktu, ūdens un citu šķirdumu glabāšanai, gāzholderu gāzu glabāšanai un sadalei, bunkuros un silosos beramo vielu glabāšanai un pārkraušanai.
Darbības apstākļi lokšņu konstrukcijām ir ļoti dažādi, tās var būt virzsemes, apakšzemes, pusiegremzētas un zemūdens, tā pat var uzņemt statiskas un dinamiskas slodzes, darboties pazeminātā, vidējā un augstā spiedienā, vakumā, zemā normālā unaugstā temperatūŗā kā arī neitrālā vai agresīvā vidē.
Izgatavojot lokšņu kontrukcijas metinātās šuves jāveido ne tikai izturīgas, bet arī blīvas (necaulaidīgas). Lokšņu konstrukciju izgatavošana ir darbietilpīgāka nekā parasto metāla konstrukciju izgatavošana, jo loksnes pirms metināšanas spieciāli jāsagatavo – jāpiegriež, jāvelcē, jāštancē.

42. Lokšņu konstrukcijas - rezervuāri, gāzes glabātuves, bunkuri un silosi.
Rezervuārus atkarībā no formas iedala - cilindriskos ( vertikālos vai horizontālos) un sfēriskos rezervuāros. Tie var būt patstāvīga vai mainīga tilpuma. Rezervuāra tipu izvēlas atkarībā no glabājamā šķidruma īpašībām, ekpluatācijas režīma un rajona klimatiskajiem apstākļiem. Visplašāk lieto vertikālos un horizontālos cilindriskos rezervuārus, kurus var vienkāršāk izgatavot un montēt. Viegli gaistošu naftas profuktu glabāšanai lieto rezeruvārus ar peldošu jumtu un pontonu, jo tajos praktiski nerodas pārspiediens un vakuums.
Sfēriskos rezervuārus lieto sašķidrinātu gāzu glabāšanai, ja iekšējais pārspiedies ir liels (līdz 250 kPa) Tie ir grūtāk izgatavojami nekā cilindrikie rezervuāri – to nosaka sfēras pagrieziena shēma. Čaulas elementius ar biezumu līdz 36 mm valcē lodīšu valčos, bet biezākus elementus štancē karstā veidā presēs. Sākumā elementus savieno pieķerot šuves un izveidojot sfēru, pēc tam tosm sametina ar speciāliem metināšanas automātiem. Metināto šuvju kvalitāti parbauda ar paaugstinātas kontroles metodēm. Sferiskos rezervuārs balsta uz gredzenveida balstu vai statņiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация