Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:768627
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

65. Pamatojiet un izskaidrojiet Visual Basic programmēšanas valodas priekšrocības un trūkumus.
• Microsoft Visual Basic izmantošanas priekšrocības:
1. Visual Basic atšķirībā no citām programmēšanas valodām atšķiras ar pārskatāmību, saprotamām konstrukcijām un vienkāršību. Visual Basic programmēšanas valodu var diezgan ātri apgūt un tajā pašā laikā izmantojot Visual Basic programmēšanas valodu ir iespējams izveidot Windows vides lietojumus profesionālā līmenī.
2. Microsoft Visual Basic programmēšanas valoda visu laiku tiek attīstīta. Pašlaik tiek izstrādāta Visual Basic valodas septītā versija (Visual Basic.NET).
3. Visual Basic attīstību nodrošina viena no pasaules lielākajām programmatūras izstrādātāju firmām Microsoft. Microsoft Visual Basic programmēšanas valodas versiju (dialektu) Visual Basic for Application ir iekļāvusi biroja programmatūras lietojumos: Word, Excel, Access un citos. VBScript papildina tīmekļa lapu klienta puses lietojumu programmēšanas iespējas.
4. Microsoft Visual Basic izmanto mūsdienu modernos objektu orientētās programmēšanas (OOP) valodu principus un iespējas.
5. Microsoft Visual Basic ir nodrošināta ar programmēšanas sistēmu projektēšanas vidi. Kā mīnus varētu pieminēt, ka maksas, ka dažreiz ir ierobežotas grafiskās iespējas.

66. Izskaidrojiet Basic valodas attīstības etapus un Basic valodas pielietošanas iespējas. Kā tiek izmantotas programmēšanas valodas Visual Basic dažādas redakcijas?
Programmēšanas valoda Basic bija izveidota 60. gadu sākumā Dartmouth koledžā. Valodas nosaukums rodas no angļu vārdu pirmajiem burtiem Beginner’s All-purpose Symbolic Instruction Code (BASIC) – universālais simbolu programmēšanas kods iesācējiem.
Ilgus gadus Basic bija diezgan primitīva sistēma. Pirmo Basic paaudzi (1964.-1989. g.) izmantoja tikai neprofesionāli programmētāji. To izmantoja apmācībai un nelielo aprēķinu uzdevumu veidošanai un vienkāršu grafiku izvadīšanai. Basic bija interpretators ar ierobežotu programmas koda apjomu. Tas izmantoja primitīvas valodas konstrukcijas. Pirmajam Basicam nebija procedūru, nevarēja pieslēgt ārējas apakšprogrammas bibliotēkas. Bija ļoti daudz Basic- sistēmu (dažādai aparatūrai) no dažādiem ražotājiem, nebija līdera.
Otro Basic paaudzi (1985.-1992. g.) izmantoja jau daudzie programmētāji, gan iesācēji, gan profesionāļi. To izmantoja gan apmācībai, gan nopietno praktisko programmu (arī komercprogrammu) kompleksu veidošanai. Basic atbalstīja kompilācijas un EXE-moduļa veidošanas iespējas, kopā ar interpretatora izmantošanu atkļūdošanas režīmā. Tas atbalstīja pilnvērtīgas sintaktiskas valodas konstrukcijas, procedūru izmantošanu, apakšprogrammu bibliotēku, jauktas programmēšanas tehnoloģijas, u.c. Pamatplatforma bija personālie datori. Tika izveidotas vairākas sistēmas no daudziem ražotājiem, bet pamata konkurence bija starp QuickBasic (Microsoft) un TurboBasic (Borland).
Trešā Basic paaudze (1991.-2001. g.) – Microsoft Visual Basic ir ātrās izstrādes līdzeklis ar notikumu procesu pārvaldes shēmu, vizuālu lietotāja interfeisa izstrādes vidi, objektorientētu programmas modeļi un paplašināšanas iespējām ar ārējiem komponentiem. Tas tiek izmantots tikai Windows vidē. Tirgū pirnīgi dominē MS Visual Basic sistēma, kura arī ir valodas Basic standarts. Arī ir daži citi ražotāji, kas piedāvā programmēšanas sistēmas, bāzētas uz Basic, bet tie ir tikai lokāli šauri izmantoti. Visual Basic ir integrēts ar daudziem profesionāliem līdzekļiem (DBPS, Internets, grupveida izstrādes iespējas).
2002. gadā sākas ceturtā Basic paaudze – Microsoft Visual Basic .Net.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация