Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:705690
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

62.Kriminogēno objektu apsekošanas būtība un iespējas
Apsekošana ir vērsta uz iespējamo latentu noziegumu pazīmju konstatēšanu, lai tālākās operatīvās izzināšanas un pārbaudes gaitā noskaidrotu, vai noziegums patiesi noticis vai notiek un kas to izdarījis vai dara. Galvenie priekšnoteikumi šī pasākuma veikšanai: pirmkārt, detalizēti zināt noteikta apkarojamā latentā nozieguma veida mehānismu, izdarīšanas paņēmienus un to izmantošanas ārēji konstatējamās pazīmes (piem., zemāka pārdodamās ārzemju preces cena ir pazīme, ka tā varētu būt kontrabanda); otrkārt, zināt objektus, kuros šādi noziegumi varētu notikt (minētajā piemērā – veikali, vairumtirdzniecības bāzes utml.)
Pasākumu veic, apstaigājot šos objektus un vizuāli vērojot, vai nav konstatējamas šādas pazīmes, bet vajadzības gadījumā izdarot attiecīgo preču paraugu operatīvo iegādi un izpēti, kā arī grāmatvedības dokumentu pārbaudi. Šāda apsekošana veicama slepeni, leģendēti (ierodoties objektā ar ticamu ieganstu) vai pastarpināti (uzdodot to kādai pietiekami kvalificētai kriminālmeklēšanas dalībpersonai, kura var atrasties objektā, neizraisot aizdomas).

63.Masu mediju publikāciju un interneta portālu izpētes un analīzes būtība, tā rezultātā iespējamie risinājumi
Masu mediju publikāciju un citas operatīvi nozīmīgas informācijas izpēte un analīze ir informācijas vākšana; info izvērtēšana; info salīdzināšana; info aprakstīšana; induktīvā spriešana; hipotēzes izstrādāšana; secinājumi, atzinumi, prognozes, novērtējumi.
Masu mediju publikāciju rūpīga izpēte un analīze ir viens no efektīvākajiem izlūkošanas un pretizlūkošanas pasākumiem pasaulē.
Lai sekmīgi veiktu savu puslegālo, dažreiz arī nelegālo biznesu, kriminālstruktūras un atsevišķi noziedznieki nereti to plaši reklamē vāji aizplīvurotos sludinājumos gan īpašos reklāmas izdevumos, gan laikrakstos, gan raidījumos. Tādēļ visu mediju publikāciju patstāvīgai izpētei un analīzei ir jākļūst par ikdienas kriminālmeklēšanas pasākumu. Šis darbs prasa specifiskas un pārējiem darba veidiem atšķirīgas iemaņas un zināšanas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −15,70 €
Комплект работ Nr. 1366829
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация