Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:397045
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.06.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1. Lūdzu paskaidro un apraksti ētisko vērtību, principu un normu nozīmi un pielietojumu profesionālajā darbā un sabiedrībā. Kāda ir ētikas un morāles savstarpējās attiecības, ko tās abas norāda?
Ētiskās vērtības rāda, kādam ir jābūt cilvēkam, ideāls uz ko tiekties. Katram veiksmīgas sadzīves ritējumā vajadzētu apzināt vismaz dažas ētiskās vērtības, manuprāt, svarīgākās būtu- godīgums, taisnīgums, cieņa pret otru, atbildība, pienākums, solījums. Profesionālajā darbā svarīgas varētu būt- profesionālais godīgums, patiesība un taisnīgums, kompetence, cieņa u.c. vērtības, kas ir arī pamatprincipi profesionālajā ētikā, pievienojot vēl pakļaušanos likumam, neietekmējamību, objektivitāti, atbildību u.c.
Ētikas principi ir uz ētiskām vērtībām balstīti uzvedības standarti, kas norāda kā pareizi rīkoties. Saskaņā ar principiem, cilvēka rīcībai jābūt saprātīgai, adekvātai, racionālai, cilvēkam jābūt spējīgam paredzēt savas darbības sekas.
Ētikas normas ir obligātas prasības, kas jāievēro, lai cilvēks rīkotos ētiski. Normas balstītas uz ētiskām vērtībām un ētikas principiem. Profesionālajā vidē var tikt noteiktas normas, kuras obligāti jāievēro darbiniekam, amatpersonai u.c.
Ētikai sabiedrībā un profesionālajā darbā ir milzīga nozīme un “pielietojums”, ētika nodrošina normālu, cilvēcisku darbību. Pamatprincipi, kādi jāievēro darbā ar cilvēkiem- iecietība, līdzjūtība, konfidencialitāte, atkarībā no darbības jomas, taču, ikviens profesionālis izvērtēs sava amata pienākumus un vidi, tādējādi pielāgojot ētikas normas, vērtības, principus tieši savai profesijai, lieliski, ja ir izveidots ētikas kodekss pēc kura vadīties un, ja nepieciešams, klasificēt pārkāpumus. Jebkurā darba vietā jābūt iecietīgam, saprotošam, empātiskam, jāprot uzklausīt, savaldīt savas emocijas utt. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация