Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:828286
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

20. DĪGĻA FORMAS VEIDOŠANĀS: DĪGĻA DISKA LIEKŠANĀS UN INTRAEMBRIONĀLAIS CELOMS.
Nervu caurulei strauji augot, dīgļa diskam saliecas garenass un ieliecas šķērsass, turklāt savu orientāciju saglabā dzeltenuma maiss. Vienlaikus no ovālā dīgļa diska veidojas cilindrisks ķ. Ar galvas smadzeņu aizmetņa izaugumu pāri prehordālajai plātnītei un sirds aizmetnim 3. nedēļas eigās veidojas liela galvas kroka. Nedaudz vēlāk kaudālajā daļā veidojas mazāka astītes kroka, turklāt kloākas membrāna nostājas aiz vēdera dobuma. Vienlaikus savienotājstiebrs noliecas uz embrija vēdera dobuma pusi un alantojs daļēji iespiežas embrijā. Dīgļa diska sānu malas savienojas kopā embrija vēdera pusē. No sānu krokām veidojas ķ laterālās un ventrālās sieniņas. Formas veidošanās procesa gaitā daļa dzeltenuma maisa tiek ietverta emrijā, un plašā dzeltenuma eja sašaurijnās. Dīgļa diska liekšanās beigu posmā amnija maiss reducējas nākošās nabas saites nelielā apgabalā.
Intraembrionālais celoms ir dīgļa primārais ķ dobums, kas nodrošina vietu sirds, plaušu, kā arī kuņģa un zarnu trakta attīstībai kopā ar visiem attiecīgajiem dziedzeriem. Tas izveidojas no izolētām spraugveida atverēm mezoderā pirms prehordālās plātnītes, kā arī laterālajā mezodermā abpus priekšējai zarnai. Savstarpēji savienojoties šīm atverēm, dīgļa kraniālajā trešdaļā izveidojas U veida caurulīte, kuras kājiņa vērsta uz aizmuguri. Pie caurulītes ārējās sienas vēlāk attīstās perikardiālais dobums, bet no kājiņas - pleiras un peritoneālais/vēderplēves dobums. Intraembrionālais un ekstraembrionālais celoms ir savstarpēji saistīti 4. somīta līmenī. Pēc sānu ieloču izaugšanas iekšpusē intraembrionālais tiek nodalīts no ekstraembrionālā celoma.

21. GLUDĀ UN ZAROTĀ HORIJA BĀRKSTAINĀ PLĒVE. BĀRKSTAINĀS PLĒVES UN BĀRKSTIŅU ATTĪSTĪBA: PRIMĀRĀS, SEKUNDĀRĀS UN TERCIĀRĀS BĀRKSTIŅAS. ENKURBĀRKSTIŅAS.
7. un 8. dienā trofoblasts sadalās citotrofoblastā un simplasttrofoblastā. Aptuveni 13. dienā sāk viedoties pirmās primārās bārkstiņas, kas iespiežas endometrijā. Tās sastāv no citotrofoblasta un simplasttrofoblasta epitēlija š. Tās sazarojas un, kad tajās ieaug ekstraembrionālā horija mezoderma, tās tiek dēvētas par sekundārajām bārkstiņām. Trešajā nedēļā tajās ieaug mezodermas kapilāri, veidojot terciārās bārkstiņas. Pēc tam bārkstiņu kapilāri savienojas ar alantoja asv, kas saistīti ar intraembrionālās asinsrites sistēmu.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация