Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:887385
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Laikmets, sabiedriskie apstākļi. Kas liecina par darbā atainoto vietu un laiku? Risinātās problēmas. Kādas bija tā laika cilvēka iespējas šīs problēmas risināt? Visspilgtākais darbā attēlotais notikums. Vai tas virza vai ietekmē grāmatas darbību?
Ir beidzies I pasaules karš un Vācijā valda tā sekas saspringta atmosfēra un bezdarbs. Cilvēki cenšas pēc iespējas ātrāk atgūties no posta, taču tā rēgs tiem nepārtraukti seko. Dramatiskajā cīņā par izdzīvošanu tikai daži spēj pacelties pāri sagrautajai pasaulei. cilvēku sapņi un cerības ir iznīcinātas, mirusi ticība brīnumam un labvēlīgiem notikumiem, šķiet, ka kara beigas ievadīja nevis cerēto uzplaukumu, bet gan ilgstošu posta periodu.
Par darbā atainoto laiku liecina galvenā varoņa biogrāfiskie dati, kā arī pārējo romāna varoņu atmiņas par kara laika notikumiem.
Darbība risinās galvenokārt pilsētā, par to liecina pieminētie laukumi, nami, izpriecu iespējas, darba vietas, cilvēku uzvedība un dzīvesveids.
Cilvēku notrulinātās maņas neļauj tiem ieguldīt nākotnes laimē, jo ticība labākai rītdienai ir mirusi, katrs mirklis šķiet kā pēdējais.
Nedaudz nopelnījuši kopīgajā auto darbnīcā, trīs draugi krietni dzīro, atceroties vecos kaujas gadus un dzied vecās, visiem zināmās dziesmas. Reizēm dodas uz kādu izpriecu vietu, brauc ar karuseli, vai arī dodas izbraukumos ar savu ārēji sagrabējušo automobili „Kārli”. Reālie dzīves apstākļi ir dramatiski, ne vien galvenie varoņi, bet arī citi grāmatas tēli gumst zem postošās inflācijas nastas, taču dziļi, dziļi dvēselē alkas pēc maigām jūtām nenovīst. Un smagā stāvokļa rūdīta, vīriešu draudzība kļūst stipra kā dimants.
Trauslās jūtas, kas sākumā dzimst starp Patrīciju un Robertu, plaukst aizvien spēcīgākas un košākas, pat bailes no nāves nespēj šo ziedu iznīdēt, jo tas, ir pārāk skaists, lai pieļautu domu par iznīcību. Turklāt šis maigais zieds ir ne vien Pates un Roberta, bet arī Oto un Gotfrīda lolojums. Abi vīrieši kā vien varēdami un mācēdami palīdz Patrīcijai un Robertam grūtajos brīžos, pat šķiras no iemīļotā „Kārļa”, iegūto naudu izmantodami Patrīcijas ārstēšanai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация