Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:228192
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apmeklējot kādu valsti, šajā gadījumā lietiškos darījumos, cilvēkam ne tikai no eiropas, bet gan arī no citām pasaules valstīm, ir jābūt sagatavotam un informētam ar attiecīgas valsts paražām, kultūru. Tam dēļ jau par to agrāk domājot ir sastādīts , sarakstītas grāmatas, raksti internetā, kur katrs var ielūkoties un iepazīties ar attiecīgās valsts pieņemto un izveidoto etiķeti.
Šajā gadījumā tika izvēlēta Japāna, jo tā ir krasi atšķirīgāka no parējam pasaules valstīm , gan ar savu kultūru, dzīves uzskatiem un sabiedriskām attiecībām. Katrs cilvēks vēlas pec iespējas labāk justies svešā kultūras vidē, līdz ar to daudzi iezemieši atplauskt dzirdot viesa izteiktas frāzes Japānas valodā, tās labākajā gadījumā varētu būt kāds izteiciens un vienkārša frāzīte, kas liks noprast, ka tu esi interesējies jau iepriekš par attiecīgās valsts iezīmēm un kulturu.
Ka vēl viena no svarīgām japānas valodas un kultūras iezīmēm, kas jāņem vērā jo sevišķi lietišķās vizītes dodoties uz turieni, ir saukt sastaptās personas Japanā, pielietojot titulus, kas atrodas pirms uzvārda. Ja Eiropā tiek lietots Mr un Mrs, tad Japāna uzvārdam tiek pielikts "san", un kā vēl viena no svarīgām piezīmēm, bez atļaujas nedrīkst saukt cilvēkus tikai vārdos, jo to Japāņi uzskata par necieņas izrādīšanu.
Dodoties uz Japānu lietišķā vizītē, jau iepriekš būtu vēlams sagatavot savu visit / bizness karti, kura nepieciešams, izgatavot ir divas valodas – angļu un Japāņu. Šajā sakarā svarīga ir ari vizītkaršu pasniegšana, ka arī saņemšana. Tiek minēts, kad sava karte ir jāņem uzmanigi no savas žaketes iekšējās kabatas, kas ir jādara cēli, nevis nevīžīgi un haotiski, jo japāņu kultūrā ir pieņemts harmonisms un graciozitāte.
Vēl no lietišķās etiķetes, kas pastāv japānā, kā arī citās pasaules valstīs, ir būt pieklājīgam un piemēram, ja otra persona, parāda cieņu viesim noliecoties viņa priekšā, tad viesim ir jāatbild ar to pasu, kas ir jāveic ar tādu pašu eleganci. Pieliecoties , izrādot cieņu pretējai personai, Japānā ir pieņemts rokas turēt uz augštilbiem, kā arī nolaist savu acu skatienu lidz ar paklanīšanos.
Japāņu kultūrā jau no izseniem laikiem ir pieņemts turēt godā vecākus ļaudis, tad šis valsts viesiem ir jārēķinās ar to, ka ir jāizrāda cieņa pret Japāņu vecākā gadu gājuma ļaudīm.
Sakarā ar biznesa lietām japāņi attiecās ļoti nopietni un respektē to, līdz ar to nebūtu pieklājīgi pret šo tēmu attiekties ar humoru, kā arī individuālās attiecības darbā ir ārpus robežām.
Iepazīstoties ar japāni, ir jau priekšlaicīgi jāgatavojas, ka viņiem ir pieņemts uzdot daudz personisku jautājumu, sakarā ar viesi, jo viņa vienīgais nodoms ir mēģinat iegūt viesa datus un adreses, kā var sazināties, iegūt kontaktadreses. Dodoties uz japānu, katram būtu jazin, ka pirmajā satikšanās reizē netiek davinatas lielas dāvanas, lai kā viesis japānā velētos izrādīt savu laipnību; sarunajoties aci pret aci ir nepieklājīgi sakrustot rokas; neizteikt personiksus jokus, kamēr cilvēks nav labi iepazits, jo japāņi attiecas ar sava veida kritiku , kā arī nacionālās atšķirības dēļ var nesaprast un uztvert ka aizvainojumu par viesa izteikto humoristisko joku; sakarā ar lietišķajām vizītēm, ja vieis japana vēlas sarunāt biznesa lietas, tad nebūtu iesakāms par to runāt jau pirmajā satikšanās reize.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация