Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:457790
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Salīdzinoši ar citām socioloģiskajām perspektīvām, fenomenoloģija ir radusies visnesenāk. Termins „fenomenoloģiskā socioloģija”, tāpat kā konflikta teorija, ietver sevī dažādus socioloģiskās analīzes tipus. Fenomenoloģija pēta to kā cilvēks apgūst to sociālo realitāti, kurā dzīvo- kā iegūst pieredzi un kā šī pieredze ietekmē attiecības ar pasauli, atklāj veidus kā cilvēks orientējas sociālajā pasaulē.
Intelektuālie pamati. Fenomenoloģijas pamati galvenokārt ir rodami Eiropiešu fenomenoloģiskajā filozofijā, īpaši vācu filozofa Edmunda Huserla (1859-1938) darbos. Viņš bija pirmais, kurš lietoja terminu fenomenoloģija. Huserls definēja fenomenoloģiju kā interesi par lietām, kas var būt tieši apjēgtas paša apziņā. Fenomenoloģija noliedz, ka mēs varam zināt ko vairāk par lietām, kuras neesam pieredzējuši paši caur savām sajūtām. Visas mūsu zināšanas nāk tieši caur šiem „fenomena” sensoriem. Viss pārējais ir spekulācija.
Vēl būtiskāka ietekme uz šo pieeju ir bijusi Alfrēdam Šucam (1899-1959). Viņš ir bijis Huserla skolnieks, savukārt Šuca skolnieki ir Pīters Bergers, Tomass Lukmanis un Harolds Garfinkels. Šucs uzskatīja, ka cilvēkam ir svarīga tā pasaule, kuru viņš apzinās. Pati par sevi saprotamā pieredzes pasaule ir dzīves pasaule (Lebenswelt). Dzīves pasaule ir neapšaubāma realitāte.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация