Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:778120
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nenoliedzami pietiekami virspusīgi, t.i., raugoties no dažādiem skatupunktiem, ir iztirzāts jautājums, kas ir filozofija. Tomēr šī problēma prasa turpinājumu vismaz vēl vienā aspektā. Proti, mums jānoskaidro filozofijas kā kultūras izpausmes īpatnības. Sākotnēji tad būtu jāatklāj kultūras jēdziena saturs.
Jēdziens „kultūra” ir visai bagātīgs. Tas ietver apstrādāšanas, izstrādāšanas, apkopošanas, attīstīšanas, izglītības, audzināšanas, cienīšanas, godāšanas, sākotnēji pat zemes kultivēšanas problēmas.
Apkopojot to visu vienā veselumā un paceļot augstākā vispārinājuma pakāpē, var teikt, ka kultūra ir cilvēka un sabiedrības radoša, pat materiālo un garīgo pasauli pārveidojoša darbība, kā arī tās rezultāti, kuros apkopota sabiedrības vēsturiskā pieredze un kuri raksturo vienlaikus arī cilvēka attīstības pakāpi.
Iedziļinoties tikko izklāstītajā, nevar neredzēt filozofijas un kultūras nesaraujamo saistību. Sakarība ir tik cieša, ka vairākos būtiskos aspektos kultūras un filozofijas un kultūras problemātika pārklājas.
Lai apstiprinātu šo apgalvojumu, vispirms pievērsīsimies filozofijas būtībai – gudrībai.
Protams, ar vienu vienīgu gudrības mīlestību un godāšanu kultūras sfēra vēl pa visam nenoslēdzas. Nedrīkst ignorēt filozofiskus un ar klasisko filozofiju nesaraujami saistītus jēdzienus – ticība, tikumība, daiļrade, zināšanas, patiesība, labais, svētais un daudzus citus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация