Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:991874
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Var izdalīt 6 filozofijas funkcijas – ontoloģiskā, gnozeoloģiskā, loģiskā, metodoloģiskā, aksioloģiskā un prognostiskā. Apskatīsim nedaudz tuvāk katru no šīm.
Ontoloģija. (gr. ontos-esošais+logos – mācība). Filozofiska mācība par esamību, kurā skaidroti esamības vispārīgie pamati, principi, struktūra un likumsakarības. Ontoloģija sevišķi risina jautājumus par to, kas ir esamības pamatā. Dabas zinātņu, zinātnes filozofija. Ontoloģijas jēdzienu ieviesis R.Hoklēniuss (1613), taču tās jautājumi risināti jau sengrieķu filozofijā. Platons sintezēja sengr. Ontoloģiju savā mācībā par idejām. Aristotelis attīstīja Platona mācību, tomēr viņa ontoloģija bija vairāk fiz.realitātes apraksts. Viduslaiku domātāji antīko ontoloģiju piemēroja teoloģisku jautājumu risinājumos. Savukārt jauno laiku filozofijā uzmanība tikai koncentrēta uz gnozeoloģiskām problēmām. Kants uzsvēra, ka esamības problemātikai nav jēgas, skatot to ārpus pieredzes sfēras. Šellings, Hēgelis skaidroja ontoloģiju balstoties uz gnozeoloģijas pamatojumiem un attīstot esamību tikai par domāšanas attīstības posmu. 19. gs.R-Eiropas filozofijā interese par ontoloģiju zuda, savukārt tā atgriezās 20.gs sākumā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация