Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:260019
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Kas ir finansu aktīvs? (1 punkts) Finansu aktīvs (financial asset) ir īpašums, kas dod likumīgas tiesības saņemt nākotnē labumus (piem. noteiktas naudas summas) un kuram ir sava tirgus vērtība. Apmaiņa ar finansu aktīviem notiek finansu tirgū (financial market).
2. Nosaukt vismaz piecas brīvo naudas līdzekļu ieguldīšanas (investēšanas) sfēras, kurās ir iespējams gūt peļņu? (2 punkti) Brīvos naudas līdzekļus ar peļņas ieguves iespēju var ieguldīt (investēt) daudzās sfērās: 1. Ražošanas sfērā vai kādā saimnieciskās darbības sfērā (rūpniecībā, tirdzniecībā, sakaru sfērā, celtniecībā u.c.); 2. Nekustamajā īpašumā, antikvārās lietās, dārglietās, dārgmetālos vai mākslas priekšmetos; 3. Naudu var ieguldīt ārvalstu valūtā, ja nacionālā valūta zaudē savu vērtību; 4. Pensiju un apdrošināšanas fondos; 5. Dažādu veidu vērtspapīros;
6. Izsniegt aizdevumu veidā; 7. Noguldīt depozītā vai uz procentiem.
3. Kas ir finansu tirgus? (1 punkts) Finansu tirgus ir tirgus, kurā tiek nodrošināts mehānisms finansu aktīvu izveidei un apmaiņai.
4. Kādas trīs ļoti svarīgas ekonomiskas funkcijas pilda finansu tirgus? (2 punkti) Finansu tirgus pilda trīs ļoti svarīgas ekonomiskas funkcijas: 1. Finanasu tirgū mijiedarbojoties picēju un pārdevēju interesēm, veidojas finansu aktīvu cenas. 2. Finansu tirgus nodrošina investoriem mehānismu darījumu veikšanai ar finansu aktīviem (pirkšanai/pārdošanai), tādejādi nodrošinot likviditāti - iespēju aktīvus apmainīt pret naudu.
5. Kā finansu tirgus tiek klasificēts atkarībā no termiņa? (1 punkts) a) īstermiņa - naudas tirgus (money market), kurā apgrozās aktīvi ar termiņu līdz vienam gadam.
b) ilgtermiņa - kapitālu tirgus (capital market), kurā apgrozās aktīvi ar termiņu ilgāku par vienu gadu.
6. Pie kāda tirgus (īstermiņa - naudas tirgus vai ilgtermiņa - kapitāla tirgus) pieder aktīvi ar dzēšanas termiņu tieši viens gads? (1 punkts) Aktīvi ar dzēšanas termiņu tieši viens gads pieder pie īstermiņa naudas tirgus.
7. Kādi ir svarīgākie faktori, kuru dēļ kapitāls pārplūst no viena finansu tirgus veida uz citu? (2 punkti) Kapitāla pārplūšana no viena finansu tirgus uz veida citu ir atkarīga no vairākiem faktoriem, svarīgākie no tiem ir: 1. Tirgus ienesīguma līmenis; 2. Ienākumu aplikšanas ar nodokļiem un citiem nodokļu sistēmas nosacījumiem; 3. Riska līmeņa un iespējām zaudēt kapitālu, neiegūstot paredzēto ienākuma apjomu; 4. Tirgus organizācijas un ērtībām, kādas tiek piedāvātas investoriem, iespējas ātri iesaistīties tirgū un ātri to atstāt, no informētības līmeņa u.c.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация