Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:867469
 
Оценка:
Опубликованно: 26.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Finanšu būtība, attiecības un funkcijas. Finanses-ekonomiskās attiecības, kuras veidojas sakarā ar centralizēto un decentralizēto naudas līdz. fondu izveidošanu, sadali un izmantošanu. Attiecības:*prece-prece;*prece-nauda;*nauda-nauda. Tās veidojas kad; *veidojas naudas attiecības starp dažādiem subjektiem; *attiecību procesā subjektam ir dažādas tiesības; *veidojas naudas līdz.fonds. Funkcijas: 1)Sadales un pārdales-finanses ir nacionāla ienākuma un IKP sadales un pārdales ekonomiskais instruments;2)Kontroles-finanses ir IKP sadales un pārdales kontroles instrum.; *iekšējo (auditu) realizē uzņēmuma vai organizācijas darbinieki. Tam jābūt nepārtrauktam, savlaicīgam un rezultatīvam;*ārējais ietver sevī-valsts finanšu kontroli (VID, valsts kontrole) un neatkarīgo auditu (realizē speciāli uzņēmumi vai noteikti speciālisti). Sistēma: *Valsts fin.mērķis-veidot tādus budžeta ieņēmumus, lai varētu finansēt noteiktas sabiedriskas vajadzības; *Uzņēmumu fin.mērķis - veidot tādus ieņēmumus, lai nodrošinātu ne tikai pašreizējo ražošanas procesu, bet arī uzņ.attīstību nākotnē;*Ģimeņu fin.mērķis-veidot tādus ieņēm., lai nodrošinātu pašreizējo patēriņu un veidotu uzkrājumus.
2.Valsts budžeta (VB) ieņēmumu avoti un sastādīšanas posmi. Avoti: *nodokļi un nodevas (soda naudas, maksas pakalp.); *aizņēmumi; *valsts īpašumu realizācija (privatizācija, iznomāšana);*naudas emisija (ar centrālās bankas atļauju);*ārvalstu finanšu palīdzība, ziedojumi. Posmi:1)VB sastādīšana:*finanšu ministrija publicē instrukciju par VB sagatavošanu, kura informē centrālās valsts iestādes par max pieļaujamām summām un ekonomikas klasifikācijas kodiem;*MK konsultējoties ar LB nosaka makroek. tendences nākamajam gadam; *valsts iestādes saņemot instrukciju sastāda VB pieprasījumu;*F ministrs izvērtē VB pieprasījumu un pēc tam sastāda VB likumprojektu ko iesniedz ministrijai; *ministrija izvērtē to un ja nepieciešams sniedz F ministram pretenzijas;*F ministrs izvērtē tās un sastāda likumpr. ar korekcijām;2)VB iesniegšana:*F ministrs lemj par likumpr. iesniegšanu MK;*MK izvērtē to un ja nepieciešams izveido savas korekcijas un lemj par likumpr. iesniegšanu saeimā; 3)VB pieņemšana:*saeima izskata likupr. un pieņem likumu par VB attiecīgam gadam;*VB obligāti jāpublicē skaidrā un tautai viegli saprotamā formā;4)VB izpilde:*Valsts kase glabā iestāžu budžeta tāmes un atver valsts iestādēm finansējumu katra mēneša sākumā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация