Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:707027
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Grāmatvedību regulējošie likumi un to pamatprasības.
Grāmatvedības sistēmu regulējošie posmi: 1)Likumi, pieņem saeimā; 2)MK noteikumi; 3)Finansu Ministrija; 4)Latvijas Zvērināto revidentu asociācija; 5)Latvijas grāmatvedības standartu konsultatīvā padome.
3.Grāmatvedības pamatprincipi un to pielietojums.
Grāmatvedības pamatprincipi: 1)uzņēmuma ilgstošas pastāvēšanas princips (jāpieņem, ka uzņēmums darbosies arī nākotnē); 2)pārskatu periodu saskaņošanas un uzkrājumu princips (saskaņošana nozīmē, konkrētajā pārskata periodā pareizi attieciāti ieņēmumi; pārskata perioda ieņēmumi un izdevumi ie jāuzskaita uzkrātā veidā neatkrīgi no tā, kad ir saņemta nauda vai, kad ir izdarīti maksājumi par izdevumiem); 3)piesardzības princips (prasa lai ieņēmumi tiktu atzīti tikai tad, kad esam reāli saņēmuši jeb pamatoti pārliecināti par to saņemšanu, turpretī izdevumus atzīst jau tad, kad rodaspamatota iespēja); 4)konsekvences princips (konsekventi no viena pārskata perioda uz otru izmantot vienu un to pašu grāmatvedības metodi).
4.Nemateriālo ieguldījumu veidi, to uzskaite.
“Nemateriālie ieguldījumi” pieder pie bilances kontiem. Šī kontu apašgrupa aptver īpaša veida kapitalizētās izmaksas, kas pēc ekonomiskā satura atbilst nākamo periodu izmaksām. Apakšgrupā ietilpst šādi sintētiskie konti: 1110 “Pētniecības un uzņēmuma attīstības izmaksas”; 1120 “Koncesijas, patenti, licences, tirdzniecības zīmes un līdzīgas tiesības”; 1130 “Uzņēmuma nemateriālā vērtība”; 1180 “Avansa maksājumi par nemateriāliem aktīviem (ieguldījumiem)”; 1190 “Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstītā daļa (pasīvā)”.
Nemateriālie ieguldījumi ir zemes, ūdeņu, citu dabas resursu, izgudrojumu u.c. lietošanas tiesības, kā arī citas īpašuma tiesības, ko dalībnieki vai akcionāri ir nodevuši uzņēmuma īpašumā vai arī pats uzņēmums ir iegādājies par samaksu. Iegādāto nemateriālo ieguldījumu sastāvs ir dokumentāri jāpamato, un iegādes izdevumus nedrīkst norakstīt tūlīt pēc to iegādes. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,98 €
Комплект работ Nr. 1118602
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация