Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:971130
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.LR likuma “Par grāmatvedību” svarīgāko prasību raksturojums
Atiecas uz visiem UR reģistrētajiem uzņ-iem, uzņēmējsab-bām un bez-peļņas organizācijām neatkarīgi no to uzņ.darbības formas un īpašuma piederības. Lik.nosaka, ka uzņ-a gr-bai ir jāatspoguļo visi uzņ-a saimn. darījumi un īpašuma stāvoklis. Gr-ba jākārto tā, lai gr-bas jautājumos kvalificēta 3.pers.varētu gūt skaidru priekšstatu par uzņ-a f.stāvokli un tā saimn.darījumiem noteiktā laika posmā. Gr-bas sniegtajai inf-jai jābūt patiesai, salīdzināmai, savlaicīgai, nozīmīgai, saprotamai un pilnīgai. Par gr-bas kārtošanu uzņ-ā ir atbildīgs tā vadītājs, bet individuālajā uzņ-ā – īpašnieks. Lik.nosaka, ka gr-bas reģistros nedrīkst izdarīt ierakstus, kuri nav pamatoti ar attaisnojuma dok-tu. Gr-bas reģistri jākārto divkāršā ieraksta sistēmā. Termiņi dok-tu glabāšanai: GP un pielikumiem, kā arī galv.grāmatai - 10 gadi - pēc tam Valsts arhīvos; inventāra sarakstiem, gr-bas reģistriem un gr-bas organizācijas dok-tiem - 10 gadi; dok-tiem par darbinieku d/a - 75 gadi; pārējiem attaisnojuma dok-tiem - 5 gadi.
4. Nemateriālo aktīvu veidi, to novērtēš.un uzskaite
Nemater.aktīvi ir līdz, kuriem nepiemīt fiz.taustāmas formas, bet kuri nākotnē var dot ienakumu vai nodrošināt apstākļus ienākumu gūšanai. Saskaņā ar LR likumdošanu, nemater.aktīvos ietilpst: pētniec.un uzņ.at-tīstības izmaksas; koncesijas, patenti, licences, datorprogrammas, uzņ.ne-mater.vērtība, avansi par nemat.ieguld. Nemater.aktīvus novērtē pēc to iegādes vērtības pieskaitot ar iegādi saist.izm. (jābūt apmaksātām), ekspertīzas ceļā saņemot bezmaksas; uzņ-ā izstrādāta preču zīme: visas izm, saist.ar izstrā-dāšanu); uzņ.nemater.vērtība = iegādes cena – pērkamā uzņ.tīrie aktīvi (slēguma bilace). Bilancē nemater.aktīvus uzrāda atlikušajā vērtībā. Nemater.aktīvus uzskaita 11. . . kontu grupā. Uzskaites vienkāršošanai piemēro anal.uzskaiti.
Noraksta izdevumos ar lineāro metodi: D74 . . K 1190

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация