Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:106378
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Sabiedrībā šobrīd ir četri naudas attiecību veidi:
pirkšana - pārdošana;
darba samaksas attiecības;
kredītattiecības;
finansu attiecības.
Taču ne visas naudas attiecības ir finanses. Finansu attiecības izveidojās paplašinoties preču naudas attiecībām. Vēstures gaitā kļūstot sarežģītākām valsts vajadzībām un funkcijām, parādījās šīs finansu attiecības. Valsts attiecības par finansēm kļūst tikai tad, kad preču ražošanas un realizācijas procesā atražošanas procesa dalībniekiem veidojas naudas ienākumi un notiek šo ienākumu pārdale un izmantošana, t.i. naudas kustība iegūst zināmu pastāvīgumu.

2. Finanses – savdabīgs naudas attiecību veids, kura raksturīgākā iezīme ir tā, ka naudas līdzekļi valsts tiek veidoti un izlietoti uz neatmaksājamības principa, tā ir vēsturiska kategorija, kas radusies preču – naudas attiecību apstākļos, kad sāka attīstīties valsts funkcijas un vajadzības. Pateicoties neatmaksājamības principam, finanses ir cieši saistītas ar budžeta jēdzienu.
Jēdziens valsts finanses tiek traktēts kā īpaša ekonomisko attiecību sfēra, kas saistīta ar līdzekļu otrreizēju pārdali, kuras mērķis ir radīt jaunus līdzekļu fondus, kas nepieciešami valsts funkciju veikšanai.


3. Finansu politiku valsts realizē ar budžeta palīdzību savācot un izlietojot nepieciešamos līdzekļus (ar valsts finansu starpniecību).

4. Valsts finanses tiek definētas kā īpašu ekonomisko attiecību sfēra, kas saistīta ar līdzekļu otrreizējo pārdali, ar mērķi radīt naudas līdzekļu fondus, kas nepieciešami valsts funkciju veikšanai.
Ar valsts finansu politiku saprot praktiskus centienus vai pat veselu darbības programmu, kā vislabāk iekārtot publisku finansiālu saimniecību.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1155777
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация