Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:389818
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Finansu būtība, attiecības un finansu funkcijas
Finanses – ir tādas ekonomiskās attiecības, kuras izveidojas sakarā ar centralizētu un decentralizētu naudas līdzekļu fondu izveidošanu, sadali un izmantošanu.
Finansu galv. uzdevums - veicot naudas līdzekļu ieņēmumu un fondu veidošanu, nodrošināt valsts un uzņēmumu naudas līdzekļu vajadzību un veidot tam atbilstošu finansu resursu izmantošanas kontroli.
Finansu pamatfunkcijas:
1. sadales un pārdales funkcija. Finanses ir nacionālā ienākuma un iekšēja kopprodukta sadales un pārdales ekonomiskais instruments.
2. kontroles funkcija. Tā realizējas kā kontrole par uzņēmuma darbību un finansu resursu izveidošanas, sadales un izmantošanas procesu saskaņā ar ieplānoto budžetu.
Finansu kontroles objekts – ir uzņēmumu organizāciju iestāžu rādītāji.
Izšķir:  ārējo kontroli. Tas dalās uz valsts finansu kontroli (ieņēmumu dienests, organizācijas) un neatkarīgo valsts finansu kontroli (neatkarīgie auditori).
 iekšējo kontroli. To veic grāmatvedība vai uzņēmuma izveidotās speciālās finansu nodaļas.
Galvenie kontroles uzdevumi ir kontrolēt savlaicīgu un pilnīgu finansu saistību izpildi ar valsts un vietējiem budžetiem un nodrošināt precīzu finansu likumdošanas normatīvu aktu ievērošanu.
Kontroles funkcijas darbojas:
pirms sadales procesa (iepriekšēja finansu kontrole). Šī kontrole realizējās kā finansu kontroles funkcijas realizēšana, sadales termiņu noteikšana, sadales proporciju noteikšana, juridiskas dokumentācijas noformēšanas pareizības noteikšana.
sadales procesā (tekošā kontrole). Šī kontrole realizējas kā sadales pareizības pārbaude no maksātāja un naudas līdzekļu saņēmēja puses, kā arī sadales termiņu ievērošana, sadales likumība. Tā ir plānu rādītāju ievērošana sadales laikā.
pēc sadales procesa. Realizējas kā faktisku no plānu rādītāju novirzes kontrole, finansu līdzekļu izmantošanas kontrole.
Finansu attiecības.
Finanses izsaka naudas attiecības, kas veidojas starp: & uzņēmumiem; & uzņēmumiem un valsti; & uzņēmumiem un augsti stāvošām organizācijām; uzņēmumiem un pilsoņiem.
Finansu attiecības sastāv no sekojošām daļām:
I. Ārējās finansu attiecības: ar budžetu; ar partneriem; ar finansu tirgus iestādēm (bankām, biržām, apdrošināšanas kompānijām) un ar citiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1183458
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация