Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:586910
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

8. ( 5 punkti )Fiziskā persona par taksācijas gada laikā gūtajiem ienākumiem samaksājusi iedzīvotāju ienākuma nodokli 300 eiro. Minētajai personai ir bijuši attaisnotie izdevumi par plānveida operāciju 2000 eiro.
a. Savā iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijā persona var iekļaut tikai daļu no minētajiem izdevumiem, t.i., 1250 eiro, jo atmaksājamā summa nedrīkst pārsniegt taksācijas gadā samaksāto nodokļa summu (300 eiro). Atlikušo summu 750 eiro uz nākamajiem taksācijas gadiem nepārnes,
b. Savā iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijā persona var iekļaut tikai daļu no minētajiem izdevumiem, t.i., 1250 eiro, jo atmaksājamā summa nedrīkst pārsniegt taksācijas gadā samaksāto nodokļa summu (300 eiro). Atlikušo summu 750 eiro uz nākamajiem taksācijas gadiem nepārnes, bet to šī persona taksācijas gadā (uz iesnieguma pamata) drīkst sadalīt starp saviem ģimenes locekļiem, kuriem ir tiesības uz attaisnotajiem izdevumiem par nodokļa maksātāju
c. Savā iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijā persona var iekļaut tikai daļu no minētajiem izdevumiem, t.i., 1250 eiro, jo atmaksājamā summa nedrīkst pārsniegt taksācijas gadā samaksāto nodokļa summu (300 eiro). Atlikušo summu 750 eiro uz nākamajiem taksācijas gadiem pārnes,
d. Savā iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijā persona var iekļaut tikai daļu no minētajiem izdevumiem, t.i., 300, jo atmaksājamā summa nedrīkst pārsniegt taksācijas gadā samaksāto nodokļa summu (300 eiro). Atlikušo summu 300 eiro uz nākamajiem taksācijas gadiem nepārnes, bet to šī persona taksācijas gadā (uz iesnieguma pamata) drīkst sadalīt starp saviem ģimenes locekļiem, kuriem ir tiesības uz attaisnotajiem izdevumiem par nodokļa maksātāju.
e. ........................

9. Uzdevums(( 5 punkti )
Finanšu politikas būtība , izpausmes veidi.
Budžeta plānošana (vai valsts vai uzņēmuma) stabilai un ilgtspējīgai attīstībai.
Nodokļu politika.
Valsts finanšu politikas uzdevums arī nodrošināt finanšu tirgus dalībnieku (Bankas, Pensiju fondi utt.) darbību sadarbība ar FKTK, Latvijas Banku un citiem.
To visu sauc arī par ‘fiskālo politiku’ – kas pēc būtības ir likumu un lēmumu kopums, kas nosaka kā tiks iegūti un tērēti valsts līdzekļi (budžets un nodokļi). Izdala stimulējošo un ierobežojošo fiskālo politiku.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация