Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:681922
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grāmatvedība ir pilnīga un sistemātiski sakārtota viena uzņēmuma visu saimniecisko operāciju reģistrācija uz attaisnojuma dokumentu pamata, un tā ļauj iegūt info par katra uzņēmuma saimniecisko un komercdarbību, par uzņēmējdarbībā izmantotiem mantiskiem un naudas līdzekļiem un to īpašniekiem.

LR grv uzskaiti regulē 2 likumi:
Likums Par grāmatvedību nosaka vispārējo kārtību grv iekārtošanā un uzskaites vākšanā
Likums Par uzņēmumu gada pārskatiem nosaka uzņēmumu gada pārskatu saturu, šī pārskata atsevišķu rādītāju aprēķināšanas un atspoguļošanas kārtību, kā arī pašu pārskatu pārbaudes un iesniegšanas kārtību. Likums PUGP noteic, ka UGP sastāv no bilances, peļņas un zaudējuma aprēķina, naudas plūsmas pārskata, pielikuma un ziņojuma, Likumā ir doti norādījumi par to, kādi rādītāji iekļaujami gada pārskatā, to aprēķināšanas kārtība, atvieglojumi pārskata sagatavošanā neliela apm.uzņēmum, kā arī noteikta GP pārb. un iesniegšanas kārtība. L PUGP nosaka, ka visi UGP un ziņojumi pakļauti oblig. revidentu pārbaudei.

Visi grv organizācijas un attaisnojuma dokumenti ir jāuzglabā sistemātiski sakārtoti visā lik.paredzētajā laikā.



2. LR likuma „Par grāmatvedību” būtība un nozīme grv kārtošanā uzņēmumā.

Uzņēmuma pienākums ir kārtot grāmatvedību. Gvd uzskatāmi atspoguļojami visi uzņēmuma saimnieciskie darījumi. Grv kārto tā, lai gvd jautājumos kvalificēta trešā persona varētu gūt patiesu un skaidru priekšstatu par uzņ.fin.stāvokli bilances datumā, tā darbības rezultātiem, naudas plūsmu noteiktā laika posmā, kā arī konstatēt katra saimn.darījuma sākumu un izsekot tā norisei. Gvd sniegtajai info jābūt patiesai, savlaicīgai, nozīmīgai, saprotamai un pilnīgai. Gvd ir jānodrošina ieņēmumu un izdevumu norobežošana pa pārskata periodiem. Par grv kārtošanu un visu saimn.darījumus apliecinošo dokumentu oriģinālu, kopiju vai datu attēlu saglabāšanu ir atbildīgs uzņēmuma vadītājs. (2.pants)
Uzņ.vadītājs līgumā nosaka tās fiz.vai jur.personas pienākumus un atbildību, kura kārto uzņ.grv reģistrus (3.pants)
Gvd par vērtības mēru jālieto LR naudas vienība (5.pants)
Grv reģistri ir jākārto latv.val.un kopā ar attaisnojuma dokumentiem jāglabā LR teritorijā. Ja ierakstos lietoti kodi, saīsinājumi, atsevišķi burti vai simboli, tiem ir jādod skaidrojums.(6.pants)
Gvd reģistros nedrīkst izdarīt ierakstus, kuri nav pamatoti ar attaisnojuma dokumentu. Nav pieļaujami dokumenti, kuru saturs vai mērītāji atšķiras mo attaisnojuma dokumenta. Ja ieraksti tiek laboti, jābūt redzamam to sākotnējam saturam un katram labojumam jābūt atrunātam un apstiprinātam ar parakstu. (7.pants).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1116653
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация