Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:804958
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dinamiskā lokanība nebeidzas ar lēcieniem vai aritmiskām kustībām. Ar to tā atšķiras no ballistiskās lokanības. Kustības pilnībā tiek kontrolētas. Trenējot lokanību, jābūt piemērotam ātrumam, lai attīstītu un trenētu speciālos stiepšanas receptorus.
Pasīvā stiepšanā ir tāda, ka sportists ir atslābināts un neizmanto savu spēku, lai palielinātu kustību diapazonu. Pasīvo stiepšanu parasti veic vienlaikus ar partneri, kurš kontrolē stiepšanas tempu un diapazonu. Proprioreceptīvo stiepšanu var lietot, lai palielinātu kustību diapazonu, izmantojot kontrahēšanās atslābināšanās metodi. Muskuli iestiepj līdz maksimālajai robežai, tad liek tam sasprindzināties, noturot to izometriskā režīmā. Pēc atslābināšanās maksimālo iestiepuma robežu var pārsniegt.
Regulāri veicot šos vingrinājumus, var uzlabot atsevišķu muskuļu un saišu aparātu iestiepumu. Muskuļu stiepšanai pēc treniņiem ir liela nozīme, jo regulāri izpildot nodarbināto muskuļu stiepšanos, tie ātrāk atjaunojas pēc slodzes, kā arī palielinās to maksimālā spēka rādītāji pat līdz 10%.
Iesildīšanās pamatā parasti ir vingrinājumi sirdsdarbības paātrināšanai, asinsplūsmas paātrināšanai, ķermeņa un audu temperatūras paaugstināšanai, elpošanas paātrināšanai. Šāds vingrinājums var būt nelielas intensitātes un apjoma skrējiens. Lai mazinātu muskuļu sasprindzinājumu, palielinātu nervu impulsu darbību un palielinātu muskuļu savstarpējās inervācijas procesu efektivitāti, nepieciešami nelielas intensitātes spēka vingrojumi.
Tikai pēc iesildīšanās organisms ir gatavs stiepšanas vingrinājumiem, jo paaugstināta iekšējā temperatūra palielina saistaudu un muskuļu iestiepjamību, samazinot risku gūt traumas. Vēlamais stiepšanas vingrinājuma ilgums ir no 6 līdz 30 sekundēm. Optimālais ilgums ir 10 sekundes, izpildot vingrinājumu divas vai trīs reizes, vai arī 20 sekundes, vingrinājumu izpildot vienu reizi.
Kopsavilkums.
Tehnikajam izpildījumam svarbumbu celšanā nepieciešama laba lokanība plecu joslā un mugurkaulājā. Lokanību attīsta ar stiepšanas vingrinājumiem, kuru pamatā ir muskuļu saišu un cīpslu stiepšana. Svarbumbu celšanā pārsvarā pielieto statisko stiepšanos un pasīvo stiepšanos ar partneri.
Muskuļu stiepšanai pēc treniņiem ir liela nozīme, jo regulāri izpildot nodarbināto muskuļu stiepšanos, tie ātrāk atjaunojas pēc slodzes, kā arī palielinās to maksimālā spēka rādītāji pat līdz 10%.


Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,20 €
Комплект работ Nr. 1345310
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация