Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:427375
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jau seno laiku vēstures avotos ir minētas sporta spēles, kurās ir saskatāma līdzība ar mūsdienu futbolu. Bumbu spēles un to noteikumi bija daudzveidīgi un pat loti atšķirīgi.Ir saglabājušās vēstures liecības no Senās Grieķijas, Persijas, Vikingu valstīm, pat no senās Ķīnas. Vairāk kopīga mūsdienu futbolam ir ar florenciešu futbolu, kuram jau no 15. gadsimta vidus bija diezgan stabili noteikumi un spēles organizācija. Florenciešu futbolu spēlēja līdz 1750. gadam.
Par futbola „tēviem” visā pasaulē vienprātīgi uzskata angļus, kuri pirmie izstrādāja noteikumus 19. gadsimta otrajā pusē. Arī vārds „futbols” ir cēlies no angļu football ( foot – pēda + ball – bumba ). 1855. gadā Šefīldā tika dibināts pirmais futbola klubs. 1863. gadā Kembridžā tika apstiprināti pirmie oficiālie futbola noteikumi. Šai pašā gadā Anglijā tika nodibināta pirmā nacionālā futbola asociācija. Kopš 1871. gada Anglijā norisinās pasaulē vecākais nacionālais futbola turnīrs – Angļu asociācijas kausa izcīņa. Jau 1872.. gadā notika pirmā starptautiskā futbola spēle starp Angliju un Skotiju. Nedaudz vēlāk savā starpā jau sacentās arī Velsa un Īrija. 1888. gadā Anglijā nodibināja pirmo profesionālo futbola līgu.
Pateicoties Lielbritānijas kolonijām visā pasaulē, futbola spēle ieguva savus atbalstītājus Amerikā, Āzijā, Austrālijā un arī Āfrikā. 1904. gadā dibina Starptautisko futbola asociāciju FIFA. 1900. un 1904. gada Olimpiskajās spēlēs futbols tika iekļauts kā paraugdemonstrējumu disciplīna. Par oficiālu olimpisko sporta veidu tas kļuva sākot ar 1908. gada olimpiskajām spēlēm.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация