Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:794815
 
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vadoties no dotā sociālā gadījuma apraksta un risku izvērtējuma, autore konstatē, ka klientes Ilgas problēma ir atkarība – alkohola atkarība, dēļ kuras nevar pienācīgi parūpēties par saviem bērniem - tie izņemti no ģimenes un tādējādi būtu nepieciešams sniegt klientei sociālās rehabilitācijas pakalpojumu.„Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas mērķis ir novērst vai mazināt invaliditātes, darbnespējas, brīvības atņemšanas soda izciešanas, atkarības vai vardarbības un citu faktoru izraisītās negatīvās sociālās sekas personas dzīvē”.
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 24. pants nosaka, ka „lai sekmētu valstī un pašvaldībā pieejamo resursu izmantošanu un nodrošinātu personas iekļaušanos sabiedrībā, sociālais dienests vai sociālās rehabilitācijas pakalpojuma sniedzējs katrai sociāli rehabilitējamai personai izstrādā un īsteno individuālās sociālās rehabilitācijas plānu”.
Sastādot sociālās rehabilitācijas plānu tiek definēta problēma, noteikti mērķi, terminēti uzdevumi, sagaidāmie rezultāti atbildīgā darbinieka vienošanās ar klientu parveicamajiem pasākumiem sociālās problēmas atrisināšanai vai mazināšanai,noteikta sadarbība ar citāminstitūcijām un speciālistiem,noteikti dzīves vietas apsekošanas un tikšanās laiki (skatīt pielikumu Nr. 6).
Pēc rehabilitācijas plāna realizācijas, notiek novērtēšana sasniegtie/nesasniegtie mērķi, klienta sadarbība un motivācija, izmaiņas turpmākajā rehabilitācijas plānā. Autore šobrīd nevar aizpildīt šo veidlapu, tomēr to pievieno savam darbam kā paraugu (skatīt pielikumu Nr.7).
Darbā ar atkarīgām personām svarīgi iegaumēt vairākus lietas! „Stingra laika, vietas, saskarsmes regularitātes ievērošana; realitātes atspoguļošana caur konfrontāciju un interpretāciju; konsekventu prasību, sankciju formulēšana, to realizēšanas nodrošināšana; adekvāta atbalsta sniegšana bez klienta infantilizēšanas; izvairīšanās no koalīciju veidošanas; atteikšanās no atbildības uzņemšanās par klienta problēmām.”

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация